Video

De video van Chroesjtsjov's uitvoering is waar iedereen naar moet kijken. Ooit maakte Nikita Sergejevich een echte sensatie en legde in het Westen vijandig tegenover de USSR uit wat de reden was. Zoals ze zeggen - het is het bekijken waard! In de VN werd Chroesjtsjov een symbool van communistische retoriek, die niet buigt of concessies doet aan zijn vijanden.

Lees Verder

Wat is het verschil tussen kapitalisme en socialisme? Wat is hun fundamentele verschil, en waarom zijn deze twee systemen constant op gespannen voet met elkaar? Kan de situatie er in werkelijkheid anders uitzien dan we dachten in de jaren van confrontatie tussen de USSR en het Westen? In deze video begrijp je in 2 minuten wat het verschil is tussen kapitalisme en socialisme.

Lees Verder

Er wordt aangenomen dat een van de meest briljante mensen van alle tijden en volkeren Leonardo da Vinci was. Zijn geest leek geen grenzen te hebben en zijn creatieve vermogens overschreden alle denkbare grenzen. De geheimen van Leonardo da Vinci - dit is het onderwerp van onderzoek van wetenschappers sinds enkele eeuwen. In deze video leer je over het leven en de geheimen van Leonardo da Vinci, evenals over zijn buitengewone uitvindingen, die hun tijd ver vooruit zijn.

Lees Verder

De biografie van Nikola Tesla is interessant voor iedereen die op zijn minst een beetje weet wat deze persoon is. Er zijn nog steeds legendes over zijn leven en de mensheid gebruikt zijn uitvindingen al meer dan 100 jaar. Hieronder de video in 11 minuten die je de belangrijkste gebeurtenissen van de biografie van Nikola Tesla vertelt. Aan het einde worden zijn basisuitvindingen vermeld.

Lees Verder

Francois de Larochefoucauld is een van de bekendste auteurs van Maxims. Maxim is een gedragsregel of het basisprincipe waarmee een persoon wordt geleid in zijn acties. Met andere woorden, maxims zijn aforismen met een diepe betekenis. In deze video kun je luisteren naar de beroemdste spreuken van La Rochefoucauld, die zijn gevuld met ongewoon dunne humor en briljant inzicht.

Lees Verder

Unieke beelden uit het videoarchief met de uitvoering van Joseph Stalin. Deze video is vooral waardevol vanwege het feit dat het de laatste uitvoering van Stalin vastlegt. In 12 minuten video kun je heel goed de sfeer begrijpen die heerste in de vergaderzaal van het XIX-congres van de CPSU. Let trouwens op de beroemde speech van Stalin na het begin van de Tweede Wereldoorlog.

Lees Verder

Er is veel gezegd en geschreven over Joseph Stalin. Onze site heeft ook een biografie van Stalin en interessante verhalen uit zijn leven. We hebben ook video's gepubliceerd van Stalin's laatste speech en een video van de speech van Stalin na het begin van de oorlog. In deze video zul je horen wat de leider van de mensen sprak over de Russen en de Duitsers.

Lees Verder

Voor jou is de beroemde radio-uitvoering van Stalin op 3 juli 1941. Deze toespraak is opmerkelijk omdat het in feite de eerste toespraak is van het hoofd van de Sovjet-regering, Joseph Stalin, tot het Sovjetvolk na de start van de Grote Patriottische Oorlog. Liefhebbers van geschiedenis weten dat er veel misverstand is over Stalin's spraak.

Lees Verder

Houd je van optische illusies? Nou, voor je is een dansvideo die onlangs online is verschenen en meteen enorm populair werd. De dansers gekleed in zwart-witte kleren en demonstreerden een duizelingwekkende stunt tegen de achtergrond van de originele choreografie. Samen gaf dit aanleiding tot een prachtige optische illusie.

Lees Verder

Deze video presenteert de interessantste verhalen uit het leven van Peter 1. De tekstversie van deze video is hier. We hopen dat je zult genieten van interessante feiten uit het leven van Peter de Grote en enkele historische kenmerken van zijn regering. Deel deze video over Peter 1 met vrienden, abonneer je op de website InteresnyeFakty.

Lees Verder

Deze video presenteert eenvoudige manieren om slimmer te worden. Opgemerkt moet worden dat deze methoden eenvoudig lijken op het eerste gezicht. Als je ze in het leven gaat toepassen, zul je je heel snel realiseren dat regelmaat veel inspanning vergt. Ten minste in het beginstadium. Niettemin kan iedereen slimmer worden, het belangrijkste is om de methoden toe te passen die in deze video worden genoemd.

Lees Verder

Heb je ooit nagedacht over wat er zou gebeuren als er maar 100 mensen op aarde zouden wonen? Maar het is erg interessant! In deze video is een poging gedaan om zo'n gedachte-experiment uit te voeren om op basis van statistieken te begrijpen hoeveel en wie er op onze planeet leeft. Als je van verschillende interessante feiten houdt, zal deze video je zeker bevallen.

Lees Verder

Sommige dingen in ons leven lijken onsuccesvol, en soms - mislukkingen in het algemeen. En als dit af en toe gebeurt, bestaat het probleem misschien helemaal niet, maar het gebeurt dat iemand altijd ontevreden is met alles. Hier is een kleine video die duidelijk laat zien hoe belangrijk het is om te waarderen wat je hebt.

Lees Verder

Heb je ooit nagedacht over hoe de publieke opinie gevormd wordt? Per slot van rekening doet iets ons bepaalde rituelen uitvoeren die zijn aangenomen in de samenleving waarin we leven. In de Afrikaanse stam Mursi is het bijvoorbeeld gebruikelijk om borden in de lippen te dragen. Om dit te doen, voeren vrouwen speciale procedures uit om de lippen te strekken.

Lees Verder

Wie is Albert Einstein en wat we al in detail hebben verteld over zijn diensten aan de wetenschap. Vandaag willen we je kennis laten maken met de meest interessante verhalen uit het leven van Einstein. Het materiaal is ontworpen in videoformaat, waardoor je rustig en zonder inspanning over de fascinerende momenten van het leven van een genie kunt leren. Dus, voor je interessante feiten en verhalen over Albert Einstein.

Lees Verder

Kritisch denken is datgene waardoor de menselijke intellectuele ontwikkeling in principe onmogelijk is. Daarom is het zo belangrijk om de principes van het werk van kritisch denken te begrijpen en, uiteraard, de nodige aandacht te besteden aan zelfkritiek. Details over wat kritisch denken we al hebben verteld. Deze video is bedoeld voor mensen aan wie het formaat van passieve perceptie van informatie gemakkelijker lijkt.

Lees Verder

Over Descartes Square, hebben we al in detail verteld. Als u echter niet geneigd bent om te lezen of gewoon de video wilt bekijken, raden we u aan deze video te bekijken. Hieruit zult u begrijpen wat de Descartes Square vertegenwoordigt en hoe u een beslissing kunt nemen met de hulp bij het meest succesvolle resultaat.

Lees Verder

Wie zijn introverten en extroverten, we hebben het al in detail verteld. Voor het geval dat, laten we kort de betekenis van deze termen in herinnering brengen. Een introvert persoon is een persoon wiens vitale energie in hem is gericht. Een extraverte is iemand die levensenergie naar buiten richt, weg van zichzelf naar de maatschappij toe. In deze video vertel je hoe deze psychologische typen van elkaar verschillen en kun je ook voorbeelden uit het echte leven geven.

Lees Verder

Russisch is de meest unieke en mooie taal ter wereld. Misschien zullen de Britten het niet met ons eens zijn, de Fransen zullen het uitdagen en de Duitsers zullen deze strijd om het kampioenschap neerbuigend bekijken, maar we zijn ervan overtuigd dat dit zo is. Over het algemeen zijn er op onze site veel artikelen over de Russische taal en de bijbehorende functies.

Lees Verder

Voor je het nummer "Cuckoo" van Polina Gagarina. Natuurlijk is het nummer zelf (zowel de tekst als de melodie) van een uitstekende Russische muzikant - Viktor Tsoi. Bij de uitvoering van Polina Gagarina begon de koekoek echter te fonkelen met volledig nieuwe kleuren. Het is niet dat het beter werd, maar net alsof het van een andere kant was geopend.

Lees Verder