Ruimte

Interessante feiten over Neptunus zullen u vertellen over vele interessante kenmerken van deze planeet. Op dit moment heeft de wetenschap nogal weinig informatie over deze gasreus. En dat allemaal omdat Neptunus te ver van de aarde verwijderd is. In de nabije toekomst zijn Amerikaanse wetenschappers echter van plan om dit hemellichaam in meer detail te bestuderen.

Lees Verder

Interessante feiten over Jupiter zullen u vertellen over de vele functies van deze planeet. Het behoort tot de klasse van gasreuzen, evenals Saturnus, Uranus en Neptunus. Tegenwoordig wordt Jupiter actief bestudeerd door wetenschappers. Hieronder bekijken we de meest interessante feiten over Jupiter. 22 interessante feiten over Jupiter Jupiter - de grootste planeet van het zonnestelsel.

Lees Verder

Interessante feiten over de maan zullen niet alleen betrekking hebben op dit hemellichaam, maar ook op zijn rol in het leven van onze planeet. Zoals je weet, is de maan een satelliet van de aarde, die eromheen draait met onvoorstelbare snelheid. Bovendien is het de maan die rechtstreeks van invloed is op de vorming van eb en vloed.

Lees Verder

Interessante feiten over Saturnus zullen je zeker verrassen en misschien je kijk op deze planeet veranderen. Zelfs kinderen weten dat Saturnus omringd is door ringen, wat feitelijk zijn "visitekaartje" werd. Laten we de meest interessante feiten over deze planeet bekijken. 21 interessant feit over Saturnus Tussen alle planeten van het zonnestelsel is Saturnus inferieur in grootte alleen aan Jupiter.

Lees Verder

Interessante feiten over Venus zullen alle liefhebbers van ruimte aanspreken. Gedurende lange tijd, vanwege zijn grote overeenkomst met onze planeet, werd het de tweeling Aarde genoemd. De wetenschap heeft vandaag een grote stap voorwaarts gemaakt, waardoor we veel meer feiten over Venus konden leren. Laten we de interessantste bekijken.

Lees Verder

Interessante feiten over de sterren zullen u vertellen over de rol die zij spelen in het leven van de kosmos. Ten minste zonder één ster kunnen we zeker niet bestaan, en dit is natuurlijk de zon, die onze planeet verwarmt en verlicht. Dus, voor je de meest interessante feiten over de sterren. 18 interessante feiten over sterren De dichtheid van een neutronenster is precies dezelfde als die van een atoomkern.

Lees Verder

Waarom schijnt de maan en welke rol speelt deze voor de aarde? Deze vraag interesseert veel nieuwsgierige mensen. En velen vragen zich af hoe de maan kan schijnen als het geen ster is? We zullen dit in dit artikel in detail bespreken. Ruimte-liefhebbers zullen geïnteresseerd zijn. Het geheim van de gloed van de maan reflecteert het zonlicht, zodat het ons lijkt dat het gloeit.

Lees Verder

Interessante feiten over astronauten die in deze verzameling worden gepresenteerd, zullen u helpen meer te weten te komen over de vertegenwoordigers van dit beroep. Niet alle mensen kunnen astronauten worden, want hiervoor is het noodzakelijk om aan veel eisen te voldoen. Vervolgens beschouwen we de meest interessante feiten over de veroveraars van de ruimte.

Lees Verder

We bieden alle liefhebbers van de ruimte 10 interessante feiten over het zonnestelsel. Merk tegelijkertijd op dat we onlangs de meest interessante feiten over de zon hebben verteld en ongelooflijke feiten over het zonnestelsel. Opgemerkt moet worden dat het zonnestelsel over het algemeen het meest bestudeerde systeem in het heelal is.

Lees Verder

Venus is de tweede planeet vanuit de zon van het zonnestelsel. Het ontving zijn naam ter ere van de Romeinse godin van de liefde Venus. Deze planeet is zo helder dat hij soms zelfs met de blote hemel te zien is, zelfs overdag. Interessant is dat Venus erg lijkt op de aarde in grootte, massa, dichtheid en volume, in verband waarmee ze vaak "zussen" worden genoemd.

Lees Verder

Jupiter is de vijfde planeet vanaf de zon en de grootste van de planeten van het zonnestelsel. Zij, samen met Saturnus, Uranus en Neptunus, behoort tot de groep van gasreuzen. Over Jupiter is bekend sinds de oudheid. Een vermelding ervan is te vinden onder de Babyloniërs, Grieken en andere oude volkeren. Interessant is dat de planeet zo werd genoemd ter ere van de oude Romeinse god Jupiter.

Lees Verder

Mercurius is de planeet die het dichtst bij de zon staat en de kleinste terrestrische planeten. Bovendien beweegt het sneller langs de hemelbol dan andere planeten. De planeet ontving zijn naam ter ere van de Romeinse god Mercurius, die een ongelofelijk hoge snelheid had. Een interessant feit is dat de oude Griekse filosoof en wetenschapper Heraclitus nog steeds in de 5e eeuw voor Christus was.

Lees Verder

Mars is de vierde planeet vanaf de zon en de laatste van de aardse planeten. Dit hemellichaam kreeg zijn naam ter ere van de Romeinse god van de oorlog. De planeet is vooral interessant omdat het door sommige wetenschappers als leefbaar wordt beschouwd. Mars wordt de "rode planeet" genoemd vanwege de roodachtige tint van het oppervlak.

Lees Verder

Neptunus is de achtste en verste planeet van de zon, genoemd naar de Romeinse god van de zee. Het is interessant dat het pas in 1846 werd ontdekt als resultaat van wiskundige berekeningen, en niet via astronomische waarnemingen. Neptunus behoort, samen met Jupiter, Saturnus en Uranus, tot de groep van gasreuzen.

Lees Verder

De aarde is de derde planeet van de zon, ons vaderland, ons huis. De andere naam is de Blue Planet. De aarde heeft de hoogste dichtheid tussen alle terrestrische planeten, waaronder Mercurius, Venus en Mars. De aarde is de enige planeet in het zonnestelsel waarop het leven mogelijk is en in al zijn verschillende verschijningsvormen.

Lees Verder

Uranus - de zevende planeet van de zon, behorende tot de groep van gasreuzen. Het ontving zijn naam ter ere van de Griekse hemelgod Uranus. Interessant is dat de oude astronomen deze planeet als ster beschouwden, en alleen in 1781 bewees William Herschel dat Uranus een planeet is. De enige ruimtemissie naar Uranus werd georganiseerd in 1986.

Lees Verder

Pluto is een dwergplaneet in de Kuipergordel. Een interessant feit is dat Pluto tot 2006 werd beschouwd als de negende planeet van het zonnestelsel. Over waarom hij zijn status verloor, zullen we in dit artikel beschrijven. Als je van ruimte houdt en alles wat daarmee samenhangt, zul je geïnteresseerd zijn. Dus, voor je interessante feiten over de planeet Pluto.

Lees Verder

Dankzij moderne apparatuur en technologieën leren we elk jaar meer en meer interessante feiten over de ruimte in het algemeen en het zonnestelsel in het bijzonder. Het zonnestelsel is een planetair systeem dat de centrale ster omvat - de zon - en alle natuurlijke ruimtevoorwerpen die er omheen draaien.

Lees Verder

De zon is een van de sterren in onze Melkweg, waarrond de planeten en hun satellieten roteren. De zon is de enige ster in het zonnestelsel. In dit artikel uit de Cosmos-kolom hebben we de interessantste feiten over de zon voor je klaargemaakt. Je hebt vast nog nooit van veel van hen gehoord. Welnu, hoe interessanter het zal zijn om te lezen over het grote hemelse lichaam, en niet alleen voor studenten van de vierde klas, maar ook voor volwassenen.

Lees Verder

De zon is de belangrijkste en enige ster van het zonnestelsel. Als er geen zon was, zou het leven op aarde onmogelijk zijn en zou de kosmos een heel ander verhaal hebben. De structuur van de zon is wat niet alleen schoolkinderen zouden moeten weten, maar ook alle geschoolde mensen. Natuurlijk, althans in algemene termen. Speciaal hiervoor publiceren we een prachtige post over het onderwerp "De structuur van de zon".

Lees Verder