Psychologie

De kracht van het denken is iets waar veel mensen over praten, maar heel weinig mensen gebruiken het in hun leven. Waarom gebeurt dit? Wat is de kracht van de hersenen, en wat is menselijk bewustzijn? Bewustzijn is een toestand van het mentale leven van het organisme, uitgedrukt in de subjectieve ervaring van de gebeurtenissen van de externe wereld en het lichaam van het lichaam, evenals in het verslag van deze gebeurtenissen.

Lees Verder

Onlangs is het in de mode om het woord uitstelgedrag te gebruiken. Steeds vaker kan men zinnen horen als: "Ik stel het uit," "Hij is een fervent procrastinator," "Ik zou slagen als ik mijn uitstel niet had", etc. Wat zit er achter dit zware woord voor een Russisch sprekende persoon? Uitstelgedrag in eenvoudige woorden Uitstelgedrag in eenvoudige woorden is het voortdurende uitstel van zaken 'voor later'.

Lees Verder

Veel mensen willen weten hoe ze mensen kunnen begrijpen, en bepalen nauwkeurig het karakter en het gedrag van een persoon. Dankzij dit kunnen we begrijpen hoe we het best een dialoog met de gesprekspartner kunnen voeren en welke dingen we moeten vermijden wanneer we met hem omgaan. Bovendien helpt verstaanbaarheid bij mensen ons om een ​​benadering te vinden en deze zelfs te manipuleren als dat nodig is.

Lees Verder

Zelfmedelijden wordt door veel mensen gevoeld. Tegelijkertijd geloven moderne psychologen dat een van de emoties het grootste deel van alles vernietigt, zowel binnen als buiten. Wanneer we medelijden met onszelf beginnen te krijgen, ontwikkelt zich negatief denken in ons. Zelfmedelijden (ook zelfmedelijden) is een emotie van medelijden die door jezelf wordt ervaren.

Lees Verder

De fout van de overlever is een ongewoon verschijnsel, dat we u nu in eenvoudige taal zullen vertellen. Voor een goed begrip van dit fenomeen, presenteren we verschillende tekstvoorbeelden. We publiceerden onlangs een artikel over cognitieve vervormingen die alle mensen gemeen hebben en die op de een of andere manier invloed op ons hebben.

Lees Verder

Cognitieve vervorming (van het Latijnse. Cognitio "kennis") - dit is wat iedereen aangaat, ongeacht zijn opleidingsniveau en sociale status. Onze hersenen zijn het belangrijkste orgaan van het centrale zenuwstelsel, waarvan het mysterie tot nu toe nog niet is opgelost. Het bevat ongeveer 86 miljard neuronen die alle menselijke activiteiten reguleren.

Lees Verder

Hoe zich te ontdoen van schuldgevoelens? In feite interesseert deze vraag veel mensen die zich in onaangename situaties bevinden. Soms voelen we ons misschien een korte tijd schuldig, maar dit probleem kan sommige jaren, en soms zelfs een heel leven, kwellen. In dit artikel onder de titel 'Psychologie' zullen we kijken naar de belangrijkste redenen waarom schuldgevoelens kunnen ontstaan ​​en hoe je ervan af kunt komen.

Lees Verder

Alle mensen worden vroeg of laat partij bij het conflict. Ze kunnen echter de initiatiefnemers of slachtoffers van omstandigheden zijn. Het vermogen om betwistbare situaties op te lossen, helpt een persoon onnodige geschillen en schandalen te vermijden. In dit artikel zullen we kijken naar verschillende soorten conflicten, de redenen voor hun optreden ontdekken en effectieve technieken analyseren die helpen voorkomen en verschillen oplossen.

Lees Verder

In dit artikel bekijken we de typen en denkwijzen en beschrijven we de meest voorkomende schendingen. Trouwens, als je van psychologie houdt, let dan op persoonlijkheidstypes, kritisch denken en heuristieken. Denken is een van de belangrijkste hulpmiddelen om de wereld te kennen. Hiermee kun je kennis opdoen over objecten, verschijnselen of eigenschappen die we niet direct kunnen voelen.

Lees Verder

Je hebt vast wel vaker zo'n patroon opgemerkt: de zwarte streep in het leven zal zeker worden vervangen door wit, en andersom. Er wordt ook opgemerkt dat wanneer alles in het leven goed gaat, het normaal is dat een persoon tevreden is met zichzelf en overtuigd is van zijn succes. Maar wanneer de zwarte balk begint, beginnen we de mensen en omstandigheden die ons omringen voor onze problemen de schuld te geven.

Lees Verder

Zulke wetenschappen als psychologie, sociologie, sociotechniek en zelfs informatica houden zich bezig met het definiëren van verschillende soorten persoonlijkheden. Inhoud Typen persoonlijkheid per temperament Sociale persoonlijkheidstypen Soorten persoonlijkheid in socionics Holland-persoonlijkheidstypen Soorten persoonlijkheid in conflictsituaties Elk van de gepresenteerde wetenschappen heeft zijn eigen concepten en classificaties voor het vestigen van een bepaald persoonlijkheidstype.

Lees Verder

De Karpman-driehoek is een psychologisch en sociaal model van interactie tussen mensen, voor het eerst beschreven door Stephen Karpman in 1968. Dit model beschrijft drie bekende psychologische rollen (of rollenspel) die mensen vaak in situaties aannemen: opoffering, jager en redder. Wanneer er een conflict optreedt tussen het slachtoffer en de vervolger, zal de hulpverlener al het mogelijke doen om het op te lossen en het slachtoffer te helpen.

Lees Verder

In de gedrukte media van het pre-revolutionaire Rusland zijn de meest interessante dingen te vinden. Bijvoorbeeld de volgende geboden voor meisjes die willen trouwen. Met de schijnbare naïviteit en eenvoud van de bewoording, kunnen deze geboden of adviezen echt meisjes helpen die van plan zijn een serieuze relatie op te bouwen met deze of gene persoon.

Lees Verder

Wat is menselijke aandacht, en is het zo gemakkelijk te begrijpen, zoals het op het eerste gezicht lijkt? En waarom hebben mensen aandacht nodig? Laten we proberen om te gaan met dit unieke fenomeen van de menselijke psyche. Immers, zelfs als je niet van psychologie houdt, heb je de kennis nodig die in dit artikel wordt gegeven.

Lees Verder

Het hieronder beschreven experiment met apen en bananen is al heel lang bekend. De essentie ervan is vrij eenvoudig, maar er zijn maar weinig mensen die er serieus over nadenken. Anders zou onze samenleving enigszins anders zijn gevormd. Maar we zullen niet ingaan op de filosofie, maar gewoon vertellen over dit verbazingwekkende experiment met apen.

Lees Verder

Het is al lang waargenomen dat bijna alle mensen van tests houden. Dit komt door een intrige, die op de een of andere manier een test creëert. Vandaag zullen we u vertellen over de Rorschach-test, die erg populair is over de hele wereld. Zijn schrijver stierf toen hij nog maar 37 jaar oud was. Hij wist nooit wat hij in de psychologie had bereikt.

Lees Verder

Valse mensen zijn niet alleen een stijlfiguur. Dit is wat altijd is geweest, sinds oude mensen. Het is geen toeval dat de geschiedenis wordt overspoeld met voorbeelden waarin valse mensen de oorzaak werden van oorlogen en andere conflicten die zware consequenties met zich mee brachten. Psychologie bestudeert constant de mens en als de natuurlijke ontwikkeling van de wetenschap kunnen we nauwkeuriger begrijpen wat karakter is.

Lees Verder

Als je van psychologie en zelfontplooiing houdt, dan zullen de belangrijkste psychologische feiten die we voor je hebben voorbereid erg nuttig voor je zijn. Natuurlijk ken je er al een paar, anderen werden waarschijnlijk intuïtief geraden. Maar nu kunt u ze veilig bestuderen en ze als instructies voor actie nemen.

Lees Verder

Wat zijn de redenen voor onze mislukkingen en is er een duidelijk antwoord op deze vraag? Waarom kan de psychologie nog steeds niet met een absolute garantie zeggen dat de oorzaken van mislukkingen alleen bij gebrek aan motivatie zijn? Wij bieden u een korte handleiding die u zal helpen om dit probleem aan te pakken en het is duidelijk dat de gewoonte om u uit te stellen voor later een van de meest destructieve verschijnselen in het proces van persoonlijke ontwikkeling is.

Lees Verder

De typische problemen van een introvert zijn datgene wat je ware psychologische type onmiddellijk zal onthullen. Als het je lijkt dat alle situaties die hier worden beschreven gewoon onzin zijn, dan ben je zeker geen introvert. Maar als alles wat je hieronder leest verrassend bekend blijkt te zijn en zelfs voor een soort van familie, dan welkom, ben je een introvert!

Lees Verder