Filosofie

Zeven dodelijke zonden, of grote zonden, is een concept dat lang in de christelijke theologie heeft gestalte gekregen (in het midden van de 3e eeuw na Christus). Hieronder zie je een complete lijst van de 7 dodelijke zonden en hun gedetailleerde beschrijving. Merk op dat verschillende theologen, op één of andere manier, hun eigen lijsten van de 7 hoofdzonden vormden.

Lees Verder

De opmerkelijke Italiaanse filosoof en theoloog Thomas van Aquino (1225-1274) is de auteur van de beroemde middeleeuwse verhandeling "The Sum of Theology". Iedereen die geïnteresseerd is in filosofie en religie, heeft zeker over dit werk gehoord. Dus in het eerste deel van de verhandeling, in antwoord op vraag 2: "Over God, is er God", geeft Thomas van Aquino de beroemde vijf bewijzen van het bestaan ​​van God.

Lees Verder

De grote Duitse filosoof Immanuel Kant bekritiseerde 5 bewijzen van het bestaan ​​van God van Thomas van Aquino. De denker was echter verrast om 6 bewijzen te vinden en te formuleren. We zullen het overwegen. We hopen dat dit artikel interessant zal zijn voor diegenen die geïnteresseerd zijn in filosofie en graag willen nadenken. Een interessant feit is dat Michail Boelgakov in zijn werk 'De meester en Margarita' door de mond van een van de helden een bewijs van het bestaan ​​van God geeft, waarop een ander personage hem antwoordt: 'Neem deze Kant, maar voor dergelijk bewijs gedurende drie jaar in Solovki!

Lees Verder

Natuurlijk hebben alle fans van de uitstekende Russische schrijver Leo Tolstoy op de een of andere manier te maken met zijn houding tegenover religie. Het is authentiek bekend dat Tolstoj zelf een zeer religieus persoon beschouwde. Tegelijkertijd bekritiseerde hij voortdurend de kerk in het algemeen en de orthodoxie in het bijzonder. Niet erg kundige mensen beweren dat Leo Tolstoj een diep religieus christen was.

Lees Verder