Spreuken

De 18e kameel is een parabel die liefhebbers van wiskunde en liefhebbers van filosofie en in het algemeen iedereen die geïnteresseerd is in zelfontwikkeling zal aanspreken. Eén Arabier had 3 zonen. En toen zijn tijd was gekomen om te sterven, riep hij zijn zonen bij zich en zei tot hen: - Ik ben al oud en ik zal binnenkort sterven. Je weet dat ik 17 kamelen heb.

Lees Verder

Elke ochtend wordt een gazelle wakker in Afrika. Ze begint meteen te haasten en rennen. Ze weet heel goed dat ze sneller moet rennen dan alle roofdieren om in leven te blijven en niet in hun genadeloze poten te vallen. In Afrika, bij het aanbreken van de dag, wordt een leeuw wakker. Hij begint ook te rennen. Maar anders dan de gazelle rent hij weg om zijn eigen voedsel te vinden.

Lees Verder

Een prachtige gelijkenis over muis en muizenval doet je nadenken over simpele maar belangrijke dingen. We hopen dat u hiervan profiteert. Zodra de muis zag hoe de eigenaar een muizenval in de schuur installeerde. Geschrokken vertelde ze meteen over deze hen, schapen en koeien. Maar ze antwoordden allemaal hetzelfde: "De muizenval is jouw probleem en het heeft niets met ons te maken."

Lees Verder

Op de ziekenhuisafdeling lagen twee ernstig zieke mensen. Een lag bij het raam, en de andere - bij de deur. Toen ze vooral verdrietig en eenzaam werden, begon degene bij het raam hardop te vertellen wat hij daar zag. Hier gingen de vissers vissen en de patiënt die bij het raam lag, keek naar de rivier en vertelde hoe ze hun vangst graag opnamen.

Lees Verder