Mysteries en raadsels

Mysterieuze plekken op de planeet trekken de aandacht van miljoenen mensen. Elk van hen heeft zijn eigen unieke kenmerken. Vervolgens beschouwen we de meest mysterieuze plaatsen in de wereld, gecreëerd door zowel menselijke handen als de natuur. Als je houdt van mysteries en mysteries, en allemaal hetzelfde in de wereld, let dan op de beroemdste plaatsen van macht.

Lees Verder

De krachtplaatsen zijn verschillende gebouwen of natuurmonumenten waar mensen emotionele voeding kunnen krijgen of gewoon kunnen genieten van de schoonheid van schilderachtige plekjes. Elke plaats van macht heeft een grote geschiedenis, gehuld in vele legendes en tradities. Om deze reden streven miljoenen mensen ernaar om ze te zien.

Lees Verder

In de geschiedenis zijn er veel gevallen van mysterieuze verdwijningen van mensen. En hoewel de omstandigheden van deze vreemde verschijnselen heel natuurlijk kunnen zijn, blijft het een feit. In dit artikel zullen we kijken naar de meest interessante en mysterieuze verdwijningen van mensen over wie het bekend werd in de hele wereld. Liefhebbers van mysteries en geheimen zullen interessant zijn.

Lees Verder

Aanhangers van het bestaan ​​van samenzweringen lijken vaak andere mensen frivool, en zelfs belachelijk. Soms blijken ze echter veel dichter bij de waarheid te liggen dan de 'gezonde sceptici' zouden willen. In dit artikel zullen we de meest beroemde complotten tegen de mensheid bekijken die de tand des tijds hebben doorstaan. Liefhebbers van mysteries en geheimen zullen interessant zijn.

Lees Verder

Paaseiland, of Rapanui, is een eiland in de zuidoostelijke Stille Oceaan in de wateren van Chili. Het is een van de meest afgelegen bewoonde eilanden ter wereld. De afstand tot de continentale kust van Chili is 3514 km, naar Pitcairn Island (het dichtstbevolkte gebied) - 2075 km.

Lees Verder

De Tunguska-meteoriet is een bepaald ruimtevoorwerp dat een luchtexplosie veroorzaakte in de buurt van de Podkamennaya Tunguska-rivier in Rusland. Het evenement vond plaats op 17 juni 1908, maar het mysterie is tot nu toe nog niet opgelost. De Tunguska-meteoriet wordt ook wel het Tunguska-fenomeen genoemd, en de afkorting TKT wordt gebruikt - het Tunguska-kosmische lichaam.

Lees Verder

Yellowstone-vulkaan is een vulkanische caldera in het nationaal park Yellowstone, op het grondgebied van Wyoming, VS. Yellowstone staat op de lijst van de 20 beroemdste supervolkanen ter wereld, waarvan de uitbarsting kan leiden tot klimaatverandering op de hele aarde. Natuurlijk zijn dergelijke geheimen van de natuur als Yellowstone buiten de controle van de menselijke geest.

Lees Verder

De Bermudadriehoek is een regio in de Atlantische Oceaan waar schepen en vliegtuigen jaarlijks verdwijnen en andere afwijkende verschijnselen optreden. Ook in deze regio vaker dan in andere, komen stormen voor en ontstaan ​​cyclonen. Op dit moment zijn er veel versies die de reden voor de mysterieuze afwijkingen in de Bermudadriehoek proberen uit te leggen.

Lees Verder

Als je van verschillende geheimen en raadsels houdt, dan zou het verhaal over de Dyatlov Pass je natuurlijk wel bekend moeten zijn. In dit artikel zullen we alle feiten met betrekking tot de mysterieuze dood van de Dyatlov-groep in detail bekijken. Ondanks het feit dat het overlijden van individuele toeristen en hele toeristische groepen geen uniek fenomeen is (ten minste 111 mensen stierven tijdens skitochten van 1975 tot 2004), blijft de dood van Dyatlov's groep de aandacht trekken van onderzoekers, journalisten en politici - zelfs nog meer dan een halve eeuw geleden op de centrale tv-kanalen van Rusland.

Lees Verder

Oude heiligdommen, verlaten steden, gebouwen waarvan het doel onbekend is of die voor ons onbegrijpelijk zijn, veroorzaken soms zelfs een groter gevoel van verrassing en bewondering dan mensen en hun daden. Wat zijn de mysteries en mysteries, gedeeltelijk aanwezig in de vorm van de zeven wereldwonderen! Het besef dat mensen in de oudheid wisten hoe ze zulke dingen moesten creëren, verwart zelfs diegenen die actief betrokken zijn bij de wetenschap.

Lees Verder

Ongeveer 130 km ten zuidwesten van Londen is een unieke megalithische (stenen) structuur. Dit is Stonehenge, dat sinds 1986 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat en door de Britse Kroon is overgedragen aan de British Heritage Department. Wat is Stonehenge, een van de beroemdste archeologische vindplaatsen ter wereld, en waarom zijn de ogen van degenen die de mysteries en geheimen van de geschiedenis verkennen er al vele jaren mee verbonden?

Lees Verder

De oude stad Arkaim, gelegen in de regio Tsjeljabinsk, is een echt geheim van de verre geschiedenis van de mensheid. Arkaim kan met recht worden beschouwd als een van de belangrijkste archeologische vindplaatsen in Rusland. Een interessant feit is dat de ontdekking van deze unieke stad van de oudheid werd gemaakt door slechts twee wetenschappers (S.

Lees Verder

In het Khabarovsk-gebied van Rusland, aan de rivier de Amoer, is er een mysterieuze plaats die de wereld kent onder de naam - Amur Pillars. Dit unieke complex van natuurlijke of kunstmatige oorsprong spreekt vanaf het allereerste moment tot de verbeelding van de kijker. Het feit is dat de oorsprong van de rotsen altijd als vulkanisch werd beschouwd.

Lees Verder

Tot op heden hebben weinigen het woord gehoord - Atlantis. Deze naam is overwoekerd met mythische verhalen en legendes. Maar interessante feiten over steden en landen tolereren geen verzinsels. Wij bieden u een kort overzicht van de opkomst van dit concept. Voor de eerste keer over deze staat berichtte de oude Griekse filosoof Plato (428 v. Chr.

Lees Verder

Interessante feiten over de Egyptische piramide moeten elke geschoolde persoon kennen. We stellen voor om kort te praten over de mysteries en mysteries van dit buitengewone fenomeen. Bedenk: wie en waarom prachtige gebouwen heeft gebouwd - is onbekend. De verklaring dat de piramides als het ware de rol van tombes speelden voor de farao's - slechts een gok.

Lees Verder

Op het Japanse eiland Honshu, aan de voet van de berg Fuji, is er een zogenaamd zelfmoordbos genaamd Aokigahara (letterlijk "Vlakte van groene bomen"). Deze mysterieuze plaats sinds de oudheid had onheilspellende glorie en wordt nog steeds beschouwd als een van de gevaarlijkste natuurlijke plaatsen op aarde. Het wordt ook Jukai genoemd - de zee van bomen.

Lees Verder