Literatuur

Waarschijnlijk kent iedereen de 12 heldendaden van Hercules, die met grote belangstelling in scholen studeren. We weten over hen van de mythen van het oude Griekenland. Hercules wordt beschouwd als een van de helderste karakters van de oude Griekse mythologie en verpersoonlijkt kracht, rechtvaardigheid en wijsheid. Ongeveer 12 heldendaden van Hercules bevatten nog steeds films en animatiefilms.

Lees Verder

Joseph Brodsky is een uitstekende Russische en Amerikaanse dichter, essayist, toneelschrijver en vertaler. Het wordt beschouwd als een van de grootste dichters van de 20e eeuw. Deze tekst bevat citaten uit Brodsky's toespraak, die hij op 18 december 1988 voor afgestudeerden van de Universiteit van Michigan zei. Brodsky zelf (zie interessante feiten over Brodsky) noemde deze toespraak ironisch "Mijn geheim rapport".

Lees Verder

Het beroemde lied "Toen ik chauffeur was op het postkantoor" werd geschreven op basis van het gedicht "The Coachman" (1868) van de Russische dichter en schrijver Leonid Trefolev. Hieronder presenteren we de beste uitvoering van dit nummer en de exacte songtekst. De tekst van Trefolev "The Coachman" is een vertaling van het gedicht "The Postman", geschreven in 1844.

Lees Verder

De ode "Avondreflectie over Gods Majesteit in het geval van de grote noorderlichten" is geschreven door Lomonosov. Mikhail Lomonosov is een van de meest prominente wetenschappers in de geschiedenis van Rusland. Het is uitgebreid ontwikkeld en heeft een enorme bijdrage geleverd aan de wetenschap. Alle interessante feiten over Lomonosov lees hier. Lomonosov was echter niet alleen een groot natuurkundige en scheikundige, maar ook een dichter.

Lees Verder

"Kameraad Stalin, je bent een groot wetenschapper" - dit is het beroemde lied van Yuz Aleshkovsky, geschreven in 1959. De plot is een eenvoudige gevangenendialoog met Joseph Stalin zelf. Soms wordt het auteurschap van het lied "Kameraad Stalin, je bent een groot wetenschapper" ten onrechte toegeschreven aan Vladimir Vysotsky, die dit lied opmerkelijk zong.

Lees Verder

De tweede en laatste echtgenote van Fyodor Dostoevsky was Anna Grigorievna Snitkina. Deze geweldige vrouw ging de geschiedenis in, niet alleen als een van de eerste vertegenwoordigers van de eerlijke seks in de sfeer van het Russische ondernemerschap, maar ook als een briljante vrouw. Als u verward bent door de term 'briljante vrouw', raden we u aan 'Memoires' en 'Dagboek van 1867' te lezen, geschreven door de vrouw van Dostojevski.

Lees Verder

Het beroemde gedicht "Onder de streling van een pluche deken" schreef Marina Tsvetaeva nadat ze een relatie met Sophia Parno begon. Tsvetaeva zelf sprak over haar liefde voor Sofia als volgt: "Alleen vrouwen liefhebben (vrouw) of alleen mannen (man), willens en wetens het gebruikelijke tegenovergestelde uitsluiten - wat een afschuw! En alleen vrouwen (man) of alleen mannen (vrouw), willens en wetens de ongebruikelijke inlander uitsluiten wat een verveling. "

Lees Verder

Voor je staat het literaire meesterwerk van Anton Tsjechov. Na het te hebben gelezen, zul je begrijpen dat het leven heel mooi is en als je dat wilt, kun je altijd iets vinden om je te verheugen. De verbluffende kunstenaar van de woorden die Tsjechov op zijn eigen manier beheerde om een ​​diepe betekenis in een eerder humoristisch verhaal over te brengen. Veel plezier! Het leven is mooi (Poging tot zelfmoord) Het leven is een gemene zaak, maar het is niet erg moeilijk om het mooi te maken.

Lees Verder

De kwaliteiten van een opgeleide persoon zijn niet alleen gedachten van een geniale schrijver. Anton Pavlovich Tsjechov is tenslotte een van de beroemdste toneelschrijvers ter wereld. En omdat hij een uitzonderlijk begaafd persoon was, wist hij ook hoe hij de ziel subtiel kon zien. Als een onovertroffen kunstenaar van het woord, was hij een niet minder ingenieuze psycholoog, die met zekerheid de nauwkeurigheid van één of andere eigenschappen die inherent zijn aan elke persoon waarneemt.

Lees Verder