Populaire uitdrukkingen

Gevleugelde zinnen uit Sovjetfilms zijn bekend en herhaald door heel veel mensen. Ze zijn tenslotte niet alleen voor iedereen bekend, maar ook gevuld met diepe zingeving en verbluffende humor. "Goede oude films" - zogezegd over de Sovjet-cinema. We hebben een prachtige selectie voor je klaargelegd met pakkende zinnen uit films die je geheugen opfrissen en je laten lachen.

Lees Verder

Waarschijnlijk zal elke burger van de voormalige USSR in staat zijn om op zijn minst een paar woorden uit de Sovjet-films te callen. En dit is niet verrassend. In die tijd wisten ze inderdaad hoe ze films van hoge kwaliteit moesten maken, interessant, met een subtiele humor en een diepe moraliteit. Om het geheugen van de helderste momenten van je favoriete films op te frissen, hebben we 40 catchphrases uit de Sovjet-cinema voorbereid.

Lees Verder

De meeste mensen in de post-Sovjet-ruimte kennen en houden van Sovjetfilms. Ze bevatten immers niet alleen eenvoud en humor, maar ook een delicate betekenis en diepe moraliteit. We brengen geselecteerde quotes uit Sovjetfilms onder uw aandacht. Natuurlijk zijn er in feite veel meer van dan hieronder gegeven, maar ze zijn ingericht in de vorm van afbeeldingen die je zelf in het sociale netwerk kunt opslaan.

Lees Verder

In boeken, op televisie en in gesprekken met mensen kan men vaak de uitdrukking "Pandora's Box" horen. Wat wordt er echter met deze zin bedoeld en waarom wordt het in negatieve zin gebruikt? Mystery of Pandora's Box Pandora's Box is te vinden in de oude Griekse legende van Pandora. In de doos van Pandora waren ontelbare weeën die buiten konden worden losgelaten als ze werden geopend.

Lees Verder

Weet je wie de helft van het werk niet laat zien? Als je zo'n opmerking in je adres hebt gehoord, kun je er zeker van zijn dat ze je wilden beledigen. Feit is dat de helft van het werk geen dwazen laat zien. Dit is zo'n oude wijsheid van de mensen. Je hebt toch al geraden waarom je de helft van het werk van een dwaas niet kunt laten zien.

Lees Verder

Zoals bekend veroordeelde Vladimir Iljitsj Lenin veel citaten van het internet. Dit is niet verrassend, omdat ze lang niet altijd overeenkomen met de realiteit. Maar de populaire uitdrukking die we aan u willen presenteren, verdient nu de grootste aandacht. Het feit is dat het niet alleen verbazingwekkend accuraat de essentie van het fenomeen overbrengt, maar voor velen is het een gids voor actie.

Lees Verder

De gevleugelde uitdrukking "Alles is in orde, mooie marquise" is bij velen bekend. Niet iedereen raadt echter de oorsprong ervan. Om bepaalde slimme woorden en populaire uitdrukkingen op de juiste manier te gebruiken, moet een geschoolde persoon niet alleen weten wat hun betekenis is, maar ook hun oorsprong. De oorsprong van de uitdrukking "Alles is in orde, mooie marquise" "Alles is in orde, mooie marquise" - is vertaald in het Russisch Frans lied "Everything is fine, Madame Marquis" (Fr.

Lees Verder

Vind je het leuk om je mooi uit te drukken en je speech te vullen met beelden en metaforen? Nou, dan kun je niet zonder gevleugelde uitdrukkingen. Maar wat is een populaire uitdrukking? Dit is een stabiele zin, eigen aan een bepaalde taal, en die komt van cultuur, folklore, mythen, historische en literaire bronnen.

Lees Verder

Hier is het tweede deel van de steekwoorden die uw toespraak zullen verrijken met verbluffende eigenschappen van de Russische taal. Het eerste deel bevindt zich hier. In dit bericht blijven we praten over de oorsprong van populaire populaire uitdrukkingen en leggen we ook hun betekenis uit. Elke zin is ingelijst in de vorm van een afbeelding die op de muur kan worden opgeslagen op een sociaal netwerk.

Lees Verder

De beroemde Russische regisseur Nikita Mikhalkov gebruikt vrij vaak de klinkende uitdrukking "... met een zware, beestachtige ijver." Voordien voegt hij eraan toe dat het citaat uit de kronieken van de twaalfde eeuw is gehaald. Daarna, in de regel, is de redenering dat de mensen in Rusland dronken snel zijn, dan worstelen ze wanhopig met deze kwestie; echter, geen van beiden brengt resultaten omdat het gedaan is met "zware beestenachtige ijver".

Lees Verder

Het spreekwoord 'Schuld is rood worden' is al sinds mensenheugenis bekend en is al lang een populaire uitdrukking in Rusland geworden. Het wordt gevonden in oude teksten, en de betekenis ervan is vrij duidelijk. We stellen voor dat je de oorsprong, betekenis en voorbeelden van dit prachtige gezegde in overweging neemt. De betekenis van het spreekwoord "Ik ben mooi om een ​​schuld te betalen" Ik vraag me af waarom de schuld "rood" werd genoemd?

Lees Verder

Als je van raadsels en geheimen houdt, dan zijn we klaar om je een open geheim te onthullen. Wat is deze populaire uitdrukking? Waar komt het vandaan en waarom is het tegenwoordig zo populair? Elke intelligente persoon zou de betekenis van zulke algemene slimme woorden moeten begrijpen. Laten we beginnen met een korte achtergrond. Elke natie heeft zijn eigen beeld van een klassieke nar.

Lees Verder

Er is nauwelijks een sociaal actieve persoon die de beroemde meme niet zou hebben gehoord: "Toeval, ik denk het niet." In de regel is deze populaire uitdrukking te zien op verschillende demotivators met het beeld van Dmitry Kiselev - een Russische journalist en tv-presentator. En inderdaad, het was na verschillende toepasselijke woorden en woorden op het juiste moment op de juiste plaats dat de zin een extreem populaire meme op het internet werd.

Lees Verder

Velen hebben de uitdrukking "Hamburg-score" gehoord. Wat dit betekent, en hoe deze fraseologische eenheid te gebruiken, zullen we nu meteen vertellen. De eerste uitdrukking van de Hamburg-wet verscheen in de Sovjetliteratuur. De beroemde schrijver en criticus Viktor Shklovsky publiceerde in 1928 een verzameling artikelen onder de algemene titel "The Hamburg Account".

Lees Verder

Iedereen, zelfs als hij geen literair onderwijs volgt, moet weten wat de stallen van Augean zijn en wat hun betekenis is. De geschiedenis van het idioom is als volgt. In de oude Griekse mythologie bezat koning Avgius enorme kuddes. Ze werden allemaal in speciale stallen gehouden. Hier moet worden verduidelijkt dat de stallen in de regel bestemd zijn voor paarden.

Lees Verder