Van het leven van de grote

Interessante feiten over Brodsky - dit is een geweldige kans om meer te weten te komen over de kenmerken van Sovjet-poëzie. Voor zijn werk werd de dichter onderworpen aan harde vervolging, zowel door de leiding van de USSR als door zijn collega's in de werkplaats. Eindeloze vervolging, processen en ballingschap dwongen Joseph Alexandrovich naar de Verenigde Staten te emigreren.

Lees Verder

Interessante feiten over Beethoven is een geweldige kans om te leren hoe klassieke muziek werd gecreëerd in de genres van romantiek en classicisme. De werken van Beethoven behoren tot de meest uitgevoerde composities ter wereld. Ludwig van Beethoven schreef in alle muzikale richtingen die toen bekend waren. Wij brengen de interessantste feiten uit het leven van Beethoven onder uw aandacht.

Lees Verder

Interessante feiten over Mussorgsky is een geweldige kans om meer te leren over Russische klassieke muziek uit de 19e eeuw. Tijdens zijn korte leven slaagde de componist Musorgsky erin om een ​​aantal grote werken te componeren, die nu in alle conservatoria van de wereld worden uitgevoerd. Dus, voor jou de meest interessante feiten uit het leven van Modest Mussorgsky.

Lees Verder

Interessante feiten over Walter Scott - dit is een kans om de essentie van de Britse literatuur van de 19e eeuw te doorgronden. Deze Schotse schrijver heeft een belangrijke stempel gedrukt in de geschiedenis van de wereldliteratuur. Zijn werken worden in vele landen van de wereld bestudeerd. We brengen de interessantste feiten uit het leven van Walter Scott onder de aandacht.

Lees Verder

Interessante feiten over Viktor Astafiev - dit is een geweldige kans om Sovjet- en Russische literatuur beter te leren kennen. De belangrijkste literaire richting van de schrijver Astafieva was militair proza. In zijn werk, meestal gedomineerd door verhalen en verhalen, gevuld met diepe betekenis. Dus, voor je de meest interessante feiten over Astafyev.

Lees Verder

Interessante feiten over Konstantin Simonov zijn een kans om meer te weten te komen over de realiteit van de Sovjetperiode van de Russische literatuur. Voor zijn schrijfactiviteit won Konstantin Mikhailovich vele prestigieuze onderscheidingen en prijzen. Bovendien maakte hij een uitstekende militaire carrière, oplopend tot de kolonel van het Sovjetleger.

Lees Verder

Interessante feiten over Napoleon zullen u helpen de aard van deze grote commandant en keizer beter te begrijpen. Het is moeilijk om een ​​andere militaire figuur te noemen die over de hele wereld zo populair zou zijn. Tijdens zijn leven won Napoleon vele veldslagen, maar er waren schandelijke verliezen, die we later zullen bespreken.

Lees Verder

Interessante feiten over Majakovski zullen je vertellen over de prestaties en persoonlijkheidstrekken van een van de meest prominente Sovjetdichters. Tijdens zijn korte leven was hij in staat om een ​​belangrijke bijdrage te leveren aan de Russische poëzie. Zijn beroemde gedichten, geschreven door de 'ladder', zijn opgenomen in het schoolcurriculum in veel landen van de wereld. 18 interessante feiten over Majakovski Majakovski had 2 zussen en 2 broers, maar beide jongens stierven in hun kindertijd.

Lees Verder

Interessante feiten over Prishvin onthullen veel facetten van de persoonlijkheid van deze getalenteerde schrijver. In zijn werk besteedde hij veel aandacht aan het denken over de zin van het leven, religie en de relatie tussen een man en een vrouw. Hieronder bespreken we de meest interessante feiten uit het leven van Michail Prishvin. 16 interessante feiten over Prishvin Je zult verrast zijn, maar de toekomstige schrijver had zo'n slechte prestatie op school dat hij twee keer werd achtergelaten in zijn tweede jaar.

Lees Verder

Interessante feiten over Henry Ford zullen je helpen deze persoon volledig van de andere kant te leren kennen. Om erkenning te krijgen en een van de meest succesvolle ondernemers van zijn tijd te worden, moest hij vele beproevingen doorstaan. Ford was een ongelooflijk dappere en creatieve persoon, niet bang voor experimenten en risico's.

Lees Verder

Interessante feiten over Mendelejev zullen u vertellen over het leven en de ontdekkingen van deze uitmuntende Russische wetenschapper. De auteur van de tabel met chemische elementen was een zeer veelzijdig persoon. Hij was geïnteresseerd in verschillende gebieden van wetenschap en technologie, waardoor hij wereldwijde faam verwierf. Hieronder kijken we naar de meest interessante feiten over Dmitri Mendelejev.

Lees Verder

Interessante feiten over Prokofiev zullen je in staat stellen om veel biografische gegevens uit het leven van een Russische componist te leren. Tijdens zijn leven componeerde hij een aantal uitstekende werken die momenteel in veel landen over de hele wereld worden uitgevoerd. Vervolgens bekijken we de meest interessante feiten over Prokofiev. 13 interessante feiten over Sergey Prokofiev Prokofiev's muzikale vaardigheden werden onthuld, zelfs op de leeftijd van 5.

Lees Verder

Interessante feiten over Boelgakov zullen u helpen meer te weten te komen over het leven en de hobby's van deze opmerkelijke schrijver. Niet iedereen weet dat hij een zeer veelzijdig persoon was en het lukte om een ​​duidelijk stempel te drukken op verschillende gebieden van de kunst. De schrijver kreeg wereldwijde bekendheid na de release van de roman "De meester en Margarita", die vandaag de dag behoort tot de Russische klassiekers.

Lees Verder

Interessante feiten over Tsjaikovski zullen invloed hebben op alle aspecten van het leven van de grote Russische componist. Tegenwoordig worden zijn werken uitgevoerd in alle serres van de wereld. Hieronder bespreken we de meest interessante feiten uit het leven van Pjotr ​​Tsjaikovski. 16 interessante feiten over Tsjaikovski In de loop van zijn biografie schreef Tsjaikovski 10 opera's, 3 balletten, 7 symfonieën en 104 romances.

Lees Verder

Interessante feiten over Chopin - dit is een kans om veel te leren over de uitstekende Poolse componist. Tijdens zijn leven creëerde hij vele geweldige werken die een belangrijk stempel hebben gedrukt in de geschiedenis van de klassieke muziek. Dus, voor je de meest interessante feiten over Chopin. 16 interessante feiten over Chopin Chopin geërfd zijn liefde voor muziek van zijn moeder, die prachtig piano speelde.

Lees Verder

Interessante feiten over Galilea raken zowel de prestaties als de kenmerken van het persoonlijke leven van deze grote wetenschapper. Zijn ontdekkingen weerlegden de speculatieve metafysica van Aristoteles en legden de basis voor de klassieke mechanica. Tijdens het leven van Galileo verdedigde Galileo het heliocentrische stelsel van de wereld - dat wil zeggen, wanneer de aarde en andere planeten rond de zon draaien, en niet omgekeerd.

Lees Verder

Interessante feiten over Alexander Nevsky zullen je vertellen over het leven en de overwinningen van de grote commandant. Biografen merken op dat Alexander een grote invloed had op de ontwikkeling van Rusland en de geschiedenis inging als een van zijn hoofdpersonen. Alexander Nevsky is niet alleen bekend om zijn legendarische overwinningen, maar ook om zijn positieve menselijke kwaliteiten.

Lees Verder

Interessante feiten over Debussy zullen u vertellen over het persoonlijke leven van de componist en zijn prestaties op de muzikale Olympus. Hij is tenslotte een van de slimste vertegenwoordigers van het muziekimpressionisme. Bovendien was Claude Debussy een getalenteerde dirigent en een muziekcriticus die een groot aanzien geniet in de samenleving.

Lees Verder

Interessante feiten over Nikolai Rubtsov zullen je helpen deze Sovjetdichter beter te leren kennen. Al zijn werk was doordrongen van romantische en filosofische teksten. Daarnaast heeft hij veel werken, doordrongen van liefde voor het heden en verleden van Rusland. Dus, voor jou de meest interessante feiten uit het leven van Nikolai Rubtsov.

Lees Verder

Interessante feiten over Sholokhov zullen u vertellen over het persoonlijke leven en werk van deze Sovjet-schrijver. Hij ontving wereldwijde populariteit na de publicatie van de roman "Silent Don", waarvoor hij later de Nobelprijs voor de Literatuur ontving. Dus, voor je de meest interessante feiten over Mikhail Sholokhov. 16 interessante feiten over Sholokhov. Bij de geboorte kreeg Michail Alexandrovich de achternaam Kuznetsov en Sholokhov werd hij pas op 7-jarige leeftijd.

Lees Verder