Feiten over de mens

Interessante feiten over het menselijke zenuwstelsel zullen je helpen beter te leren hoe ons lichaam werkt. Het blijkt dat we alleen dankzij het zenuwstelsel volledig kunnen communiceren met de buitenwereld. Terwijl de geneeskunde steeds verder evolueert, komen er elk jaar meer en meer interessante ontdekkingen op met betrekking tot het centrale zenuwstelsel (CZS).

Lees Verder

Interessante feiten over de menselijke zintuigen zullen je laten zien hoe complex het lichaam is. Alleen door zien, horen, ruiken, aanraken en proeven kunnen we een compleet beeld van de wereld zien. Dus, voor je de meest interessante feiten over de menselijke zintuigen. Een persoon ontvangt informatie over de wereld via zijn oren, ogen, huid, tong, neus en vestibulair apparaat.

Lees Verder

Geheimen van de hersenen, die we nu vertellen, zijn van groot belang voor de wetenschap. Dit is niet verrassend, omdat het menselijk brein waarschijnlijk het meest onontgonnen deel van ons lichaam is. Bijvoorbeeld, hoe worden elektrische impulsen die in de hersenen ontstaan ​​door ons bewustzijn als gedachten herkend?

Lees Verder

De 10 belangrijkste mysteries van het menselijk brein, die we nu beschrijven, kunnen licht werpen op vele interessante kenmerken van ons bewustzijn. Als je geïnteresseerd bent in zelfontwikkeling en alles wat met persoonlijke ontwikkeling te maken heeft, dan is dit artikel iets voor jou. Dus voordat je 10 hoofdmysteries en geheimen van het menselijk brein bent. Mysteries van het menselijk brein Dromen De huidige situatie, wetenschappers kunnen niet tot een consensus komen over waaruit de dromen bestaan.

Lees Verder

De balans van het lichaam is dat zonder welke een persoon niet zou kunnen leven en ontwikkelen. We denken er echter niet over na, omdat alle taken om het evenwicht en de lichaamspositie in de ruimte in stand te houden, door onze hersenen in de automatische modus worden uitgevoerd. Maar in werkelijkheid is dit een zeer ingewikkeld en ongelooflijk interessant mechanisme. Over dit praten we nu.

Lees Verder

Bomen groeien al miljoenen jaren op onze planeet, vogels vliegen door de lucht, vissen spetteren in zeeën en rivieren, dieren rennen door de bossen. Het leven stopt niet en dit alles gebeurt vanwege het vermogen van levende wezens om hun eigen soort te reproduceren, dat wil zeggen zich te vermenigvuldigen. De mens is hetzelfde levende wezen dat de race voortzet, zijn kinderen baart en opvoedt.

Lees Verder

Mannelijke en vrouwelijke organismen lijken veel op elkaar; hun belangrijkste verschil is de geslachtsorganen, die in feite de jongen van het meisje onmiddellijk na hun geboorte onderscheiden. Het voortplantingssysteem wordt ook wel het reproductieve systeem genoemd, wat betekent "nageslacht voortplanten", omdat de belangrijkste taak van de menselijke voortplantingsorganen het ontstaan ​​en de geboorte van gezonde kinderen is.

Lees Verder

Vandaag zul je leren waar het excretiesysteem van een persoon voor is en hoe het functioneert. Dit is een zeer belangrijke tak van de geneeskunde, omdat de gezondheid van het lichaam er rechtstreeks mee verbonden is. Om te beginnen moet eraan worden herinnerd dat alle stoffen die ons lichaam binnenkomen, worden gerecycled: de nuttige stoffen worden door de cellen opgenomen en de onnodige en schadelijke stoffen worden verwijderd.

Lees Verder

Als je van interessante feiten over een persoon houdt, dan is de bloedsomloop een gebied van noodzakelijke gezondheidsgerelateerde kennis. De mens is 60% vloeibaar. Het zit in alle organen, zelfs in degenen die op het eerste gezicht droog lijken te zijn - spijkerplaten en botten. Noch de spijsvertering, noch de ademhaling, noch het gezichtsvermogen is mogelijk zonder de deelname van bloed, lymfe en weefselvocht.

Lees Verder

"Hallo!", Dat wil zeggen: "Wees gezond!" - zeggen we. Een wens voor gezondheid is de meest voorkomende wens in de wereld. Maar het zal uitkomen of niet, grotendeels hangt af van de immuniteit. Immuniteit (van het Latijn Immunitas - "vrijlating", "bevrijding") - is een beschermende reactie van het lichaam, zijn vermogen om infecties te weerstaan.

Lees Verder

Zonder voedsel kan een persoon veertig dagen leven. Zonder water - veel minder, ongeveer drie of vier dagen. Maar zonder zuurstof sterven onze hersenen binnen een paar minuten. Daarom zijn nogal wat spreekwoorden en gezegden over de lucht geplooid: "Ik heb dit nodig, net als lucht," "Nu kun je vrij ademen," etc. Dat is de reden waarom het ademhalingssysteem van de mens van het grootste belang is in het leven van het organisme.

Lees Verder

Beweging in het menselijk lichaam stopt nooit. Het hart, de longen, de darmspieren, etc. werken, maar we controleren niet al deze processen bewust: hun brein controleert automatisch. Bewust zijn we verantwoordelijk voor andere bewegingen die worden gereguleerd door het bewegingsapparaat. Het bewegingsapparaat van een persoon. Je hebt vast wel zo'n mooie uitdrukking gehoord, zoals het bewegingsapparaat van een persoon.

Lees Verder

Spijsvertering is een van de belangrijkste processen in het menselijk lichaam. Voor het leven eten we immers ongeveer 40 ton aan verschillende producten die direct van invloed zijn op bijna alle aspecten van ons bestaan. Het was niet toevallig dat ze in de oudheid zeiden: "De mens is wat hij eet." Het spijsverteringsstelsel van een persoon voert de vertering van voedsel (door zijn fysische en chemische verwerking), de absorptie van producten, splitsing door het slijmvlies in het bloed en lymfe, evenals de verwijdering van onverteerde resten.

Lees Verder

Verschillende processen komen voortdurend voor in het menselijk lichaam: bloedcirculatie, spijsvertering, ademhaling, etc. En als we ze bewust zouden controleren, dan zouden we eenvoudig geen tijd meer hebben voor iets anders. Gelukkig heeft het menselijk lichaam zijn eigen controlecentrum, dat verantwoordelijk is voor alle belangrijke activiteiten en levensprocessen.

Lees Verder

Kinderen overwinnen de harten van volwassenen met hun onvoorspelbaarheid en oprechtheid. In tegenstelling tot volwassenen zijn ze klaar om gemakkelijk beledigingen te vergeven en te genieten van de meest banale dingen. Maar denk niet dat kinderen dom zijn en niets begrijpen. Een psycholoog zei ooit dat een kind een klein persoon is. En dit is een heel waar punt.

Lees Verder

Volgens deskundigen leven ongeveer 1 miljard mensen met een handicap op aarde of, heel eenvoudig, mensen met een handicap. Met de ontwikkeling van de wetenschappelijke en technologische vooruitgang begonnen de oude te verbeteren en nieuwe speciale middelen verschenen om het leven van zulke mensen te vereenvoudigen. En dit is heel goed nieuws.

Lees Verder

Iedereen wil nog lang en gelukkig leven. Maar niet iedereen is geneigd hier moeite voor te doen. In deze post zullen we je de geheimen vertellen van echte honderdplussers van de planeet en enkele interessante feiten over de mens. Wat is het geheim van een lang leven? Hoe lang te leven en niet ziek te worden? Ze zeggen dat een persoon die meer dan 100 jaar heeft geleefd de vraag van de journalist beantwoordde hoe hij het deed, antwoordde: - Ik weet niet de echte reden voor mijn levensduur, maar het lijkt mij dat in mijn geval het geheim vrij simpel is: ik heb nooit te veel eten.

Lees Verder

Het is gemakkelijk te raden dat de levensduur van een gemiddelde persoon overeenkomt met een specifiek patroon, dat wil zeggen, is typisch. In dit bericht zie je het leven van een gewoon persoon in grafieken. Natuurlijk zijn dit geen wetenschappelijke grafieken, maar gewoon grappige plaatjes of grappige feitjes over een persoon. Dit betekent echter niet dat ze niet waar zijn.

Lees Verder

Elke geschoolde persoon moet weten waar het menselijk lichaam van is gemaakt. Althans in algemene termen. Immers, alle interessante feiten over een persoon hebben hun eigen aantrekkingskracht, omdat dit informatie over ons is. We hebben al interessante feiten verteld over de structuur van de mens, maar nu gaat het meer om de biochemische samenstelling van ons lichaam.

Lees Verder

Mensen die op onze planeet leven, verschillen van elkaar in de kleur van huid, haar en ogen, lichaamsverhoudingen en de vorm van de schedel. Bijvoorbeeld, inwoners van equatoriaal Afrika kunnen niet worden verward met inwoners van het Scandinavische schiereiland. En dat allemaal omdat de uiterlijke kenmerken van een persoon afhangen van de omstandigheden in het gebied waarin hij leeft.

Lees Verder