Steden en landen

Interessante feiten over de Europese landen zullen menig liefhebber van geografie verbazen. In deze collectie worden de meest interessante feiten verzameld over de geschiedenis, tradities, bouwkundige en natuurlijke monumenten van Europese landen. 19 interessante feiten over Europese landen Europese beschaving dateert uit het oude Griekenland.

Lees Verder

Interessante feiten over Parijs is een prachtige gelegenheid om kennis te maken met de cultuur en tradities van Frankrijk. Tientallen miljoenen mensen komen elk jaar naar deze prachtige stad om de unieke bezienswaardigheden met hun eigen ogen te zien. We hebben voor u de meest interessante feiten over Parijs voorbereid. 22 interessante feiten over Parijs Parijs werd gesticht in de 3e eeuw voor Christus.

Lees Verder

Interessante feiten over Egypte zullen u vertrouwd maken met de geschiedenis en tradities van deze oude staat. Het oude Egypte was ooit een hoogontwikkelde beschaving die van grote invloed is op de hele wereld. Het is hier dat de Grote Piramides werden gebouwd in Giza en vele andere opmerkelijke gebouwen. Dus, voor jou de meest interessante feiten over Egypte.

Lees Verder

Interessante feiten over Jeruzalem zijn een geweldige kans om meer te weten te komen over de cultuur en tradities van het Midden-Oosten. Deze stad is tegelijkertijd heilig voor 3 wereldgodsdiensten - jodendom, christendom en islam. Miljoenen toeristen komen hier elk jaar om de religieuze en architectonische bezienswaardigheden te zien.

Lees Verder

Interessante feiten over Irkoetsk zijn een kans om meer kennis te krijgen over Rusland in het algemeen en over Siberië in het bijzonder. De stad is het grootste onderzoeks- en onderwijscentrum van de Russische Federatie, waar meer dan 100.000 studenten studeren. De vliegtuigindustrie, waterkracht en voedselproductie worden hier actief ontwikkeld. Vervolgens beschouwen we de meest interessante feiten over Irkoetsk.

Lees Verder

Interessante feiten over Estland zijn een geweldige kans om kennis te maken met de bezienswaardigheden en tradities van de Baltische staten. Zodra dit land deel uitmaakte van de USSR, had het na zijn ineenstorting een ander ontwikkelingspad dan Rusland. Wij brengen de meest interessante feiten over de Republiek Estland onder de aandacht.

Lees Verder

Interessante feiten over Ulyanovsk bieden een uitstekende gelegenheid om meer informatie te krijgen over het Europese deel van de Russische Federatie. Tegenwoordig is deze stad een groot industrieel en luchtvaartcentrum van Rusland. Dus, voor jou de meest interessante feiten over Ulyanovsk. 14 interessante feiten over Ulyanovsk De stad werd gebouwd door het decreet van tsaar Alexei Mikhailovich in 1648.

Lees Verder

Interessante feiten over Oost-Siberië is een kans om meer te leren over het Aziatische grondgebied van Rusland. Dit gebied is bedekt met dichte bossen, waar u een verscheidenheid aan dieren en vogels kunt ontmoeten. Siberië heeft een bijzonder koude winter, daarom begrijpen veel toeristen niet hoe lokale mensen in zulke moeilijke omstandigheden kunnen overleven.

Lees Verder

Interessante feiten over Kazachstan zijn een geweldige kans om meer te weten te komen over de cultuur en tradities van de mensen die op het Euraziatische continent wonen. Dit land staat bekend om zijn rijke geschiedenis en ongewone bezienswaardigheden. Tegenwoordig is Kazachstan lid van de Euraziatische Economische Unie. Hieronder bespreken we de meest interessante feiten over de Republiek Kazachstan.

Lees Verder

Interessante feiten over Vietnam zijn een geweldige kans om meer te leren over de tradities en geografische kenmerken van Indochina. Veel mensen kennen dit land van de Vietnam-oorlog, waarin Amerikaanse en Sovjet-troepen de facto vochten. Vandaag in Vietnam is alles stil en vredig, en vele toeristen komen hier elk jaar.

Lees Verder

Interessante feiten over Madagaskar - dit is een geweldige kans om meer te weten te komen over de eilanden in de wateren van de Indische Oceaan. Het is de thuisbasis van vele soorten dieren en vogels die nergens anders op de planeet te vinden zijn. Hieronder bespreken we de meest interessante feiten over de Republiek Madagaskar. 25 interessante feiten over Madagaskar Madagaskar is de grootste staat op de planeet die op één eiland ligt.

Lees Verder

Interessante feiten over Mongolië zijn een geweldige kans om meer te weten te komen over de geschiedenis, het klimaat en de tradities van Oost-Azië. Veel Mongolië wordt voornamelijk geassocieerd met de Gouden Horde, die grote gebieden wist te veroveren. Dus, voor jou de meest interessante feiten over Mongolië. 18 interessante feiten over Mongolië De hoofdstad van Mongolië - Ulan Bator, vertaalt zich letterlijk als "rode held".

Lees Verder

Interessante feiten over Venetië zullen u vertellen over de geschiedenis van deze pittoreske stad. Venetië is al lang een echt juweel van Italië. Veel toeristen komen hier om oude gebouwen te zien, musea te bezoeken en ook de legendarische gondels door de stadskanalen te rijden. 24 interessante feiten over Venetië Het historische centrum van Venetië ligt op 118 eilanden gescheiden door 150 kanalen.

Lees Verder

Interessante feiten over Zweden zullen worden gekoppeld aan de geschiedenis, tradities en wetten van deze welvarende staat. Er zijn veel natuurlijke en architecturale monumenten in Zweden, waardoor veel toeristen hier komen. Dus, voor je de meest interessante feiten over Zweden. 16 interessante feiten over Zweden Zweden is een van de weinige landen waar de monarchie bewaard is gebleven.

Lees Verder

Interessante feiten over Armenië beïnvloeden de geschiedenis, tradities en eigenaardigheden van de inwoners van deze staat. Het land staat bekend om zijn schilderachtige plekjes en natuurlijke bezienswaardigheden. Dus, voor u de meest interessante feiten over de Republiek Armenië. 19 interessante feiten over Armenië Armenië werd gesticht in de periode van 4-2 eeuwen.

Lees Verder

Interessante feiten over Zwitserland beïnvloeden niet alleen de geschiedenis van dit land, maar raken ook aan de mentaliteit van zijn inwoners. Voor velen wordt deze staat geassocieerd met banken, kaas, horloges en internationale neutraliteit. Dit zijn echter niet allemaal interessante feiten over Zwitserland. Federal Palace, Bern, Switzerland 19 interessante feiten over Zwitserland Weet u dat Zwitserland geen officiële hoofdstad heeft, aangezien het land een confederatie is?

Lees Verder

Interessante feiten over de Hermitage zullen vertellen over de kenmerken van dit prachtige gebouw en de tentoongestelde voorwerpen. In dit wereldberoemde museum verzamelden ongeveer 3 miljoen verschillende kunstwerken. Door de positie van 2018 nam de Hermitage de 9e plaats in de wereld in termen van opkomst bij musea. 26 interessante feiten over de Hermitage Vertaald uit de Franse Hermitage betekent "een plaats van eenzaamheid" of "cel".

Lees Verder

Interessante feiten over Azerbeidzjan laten u meer te weten komen over de kenmerken van dit land, gelegen in het oosten van Transkaukasië. Inwoners van Azerbeidzjan onderscheiden zich door gastvrijheid en toewijding, waardoor rijke oogsten elk jaar worden geoogst. Dus, voor u de meest interessante feiten over de Republiek Azerbeidzjan.

Lees Verder

Interessante feiten over Tula hebben te maken met de tradities, cultuur en geschiedenis van deze Heldenstad. Voor velen wordt Tula voornamelijk geassocieerd met peperkoek, samovaren en wapenhandel. Veel toeristen komen hier elk jaar om musea te bezoeken en te zien oude monumenten van de architectuur. 19 interessante feiten over Tula De eerste vermelding van Tula werd genoteerd in een manuscript daterend uit 1146.

Lees Verder

Interessante feiten over het Kremlin van Moskou zullen u vertellen over de geschiedenis en de geheimen van de bouw van dit prachtige oude complex. Over het Kremlin van Moskou is over de hele wereld bekend. Eens diende dit fort om te beschermen tegen tegenstanders. Tegenwoordig is het Kremlin het belangrijkste sociaal-politieke en historisch-artistieke complex van Moskou, evenals de officiële residentie van de president van de Russische Federatie.

Lees Verder