Korte biografieën

Mohandas Karamchand Gandhi is een Indiase politieke en sociale activist, een van de leiders en ideologische leiders van de beweging voor de onafhankelijkheid van India van de Britse koloniale overheersing. Zijn filosofie van geweldloosheid (satyagraha) had een grote invloed op de beweging van aanhangers van vreedzame verandering. In de loop van zijn biografie kon Gandhi India naar onafhankelijkheid leiden en veel belangrijke hervormingen doorvoeren.

Lees Verder

Nikolai Alekseevich Zabolotsky - Sovjetdichter, vertaler, lid van de Unie van Schrijvers van de USSR. In 1938 werd hij gearresteerd en onderdrukt. In 1963 werd hij op verzoek van zijn vrouw gerehabiliteerd. In de loop van zijn biografie moest Zabolotsky vele problemen verduren, nadat hij vele jaren in gevangenissen en werkkampen had doorgebracht. Dus, voor je een korte biografie van Nikolai Zabolotsky gaat (interessante feiten uit het leven van Zabolotsky lees je hier).

Lees Verder

Vladimir Pavlovich Kovtun - Sovjet- en Russische officier, kolonel van het GRU-special forcesreserve. In 2019 kreeg hij de titel Held van de Russische Federatie. In de loop van zijn biografie nam hij deel aan de Afghaanse oorlog en ontving hij 7 kogelwonden in gevechten met de Mujahideen. Dus, voor je een korte biografie van Vladimir Kovtun.

Lees Verder

Alexander Loekashenko - de eerste en enige (voor 2019) president van Wit-Rusland, die het land ruim 20 jaar regeert. Sommigen beschouwen hem als een dictator, terwijl anderen hem "de oude man" noemen en in hem de redder van de natie zien. In de loop van zijn biografie kon Loekashenko de orde in Wit-Rusland herstellen en het naar de leidende posities in de wereld brengen in de ontwikkeling van de economie en de industrie.

Lees Verder

Diana Francis Spencer, prinses van Wales - de eerste vrouw van Prins van Wales Charles (van 1981 tot 1996), erfgenaam van de Britse troon. Ook bekend als Lady Diana of Lady Di. In de loop van haar biografie heeft prinses Diana deelgenomen aan vele charitatieve en anti-oorlogsprojecten. Ze ging de geschiedenis in als een actieve publieke figuur.

Lees Verder

Alexander Aronovich Pechersky - Russische officier van het rode leger van de arbeiders en boeren. Hij nam deel aan de Grote Patriottische Oorlog (1941-1945), de organisator van de enige succesvolle opstand in het Duitse concentratiekamp Sobibor op 14 oktober 1943. Er waren veel ongelooflijke gebeurtenissen in Pechersky's biografie, die we hieronder zullen beschrijven.

Lees Verder

Nelson Mandela is een Zuid-Afrikaanse staatsman, publiek en politiek figuur. Een onverbiddelijke strijder voor de mensenrechten tijdens het bestaan ​​van apartheid, waarvoor hij 27 jaar achter de tralies zat. President van Zuid-Afrika (1994-1999). In de loop van zijn biografie heeft Mandela vele prestigieuze onderscheidingen ontvangen, waaronder de Nobelprijs voor de Vrede (1993).

Lees Verder

Julian Paul Assange is een Australische journalist, tv-presentator, hacker en oprichter van de internationale organisatie WikiLeaks. In 2006 publiceerde hij in grote volumes uiterst geheime informatie over spionage- en corruptieschema's in de hoogste regionen van macht, oorlogsmisdaden en geheimen van diplomatie van vooraanstaande staten.

Lees Verder

Nina Ivanovna Ruslanova - Sovjet- en Russische film- en theateractrice. In 1998 kreeg ze de titel van People's Artist van de Russische Federatie. In de loop van haar biografie heeft ze in veel cultusschilderijen gespeeld, waaronder Dog's Heart, Gypsy, The Return of Budulaya en Shadows Fade at Noon. Dus, voor je een korte biografie van Nina Ruslanova.

Lees Verder

Igor Yuryevich Nikolaev is een Sovjet- en Russische componist, zanger, muzikant, songwriter en producer. Geëerd kunstenaar van de russische federatie. In de loop van zijn biografie wist hij vele hits te schrijven, waaronder Dolphin and Mermaid, Taxi, Taxi, Five Reasons, Raspberry Wine en vele anderen. Dus, voor jou is een korte biografie van Igor Nikolaev.

Lees Verder

Rodion Rafailovich Nakhapetov - Sovjet, Amerikaanse en Russische filmacteur, regisseur en scenarioschrijver. People's Artist of the RSFSR (1985). In de loop van zijn biografie is hij verschenen in films als "Tederheid", "Slaaf van de liefde", "Geen wachtwoord nodig" en "Torpedobommenwerpers". Dus, voor je een korte biografie van Rodion Nakhapetov.

Lees Verder

Igor Borisovich Bulatov - vice-voorzitter van de bouwgroep van bedrijven "Tashir". Hij kreeg grote bekendheid nadat hij werd gezien met de zwangere Victoria Lopyreva aan de kust van de oceaan. Uiteindelijk werd echter de naam van de vader van het kind bekend. We zullen in dit artikel over deze en andere kenmerken van de biografie van de man vertellen.

Lees Verder

Maria M. Poroshina - Russische theater- en filmactrice. In de loop van haar biografie is ze in vele beoordelingsfilms verschenen, waaronder "Antikiller", "Night Watch", "Firs" en "Always always always". In dit artikel bespreken we de belangrijkste gebeurtenissen in de Poroshin-biografie, evenals de meest interessante feiten uit haar leven.

Lees Verder

Regina Petrovna Todorenko - Oekraïense tv-presentator, zanger, actrice en componist. Het meest succesvolle tv-project in haar biografie was 'Eagle and tails', wat haar grote populariteit bracht. Dus voordat je een korte biografie van Regina Todorenko hebt. Biografie van Regina Todorenko Regina Todorenko werd geboren op 14 juni 1990 in Odessa.

Lees Verder

Keanu Reeves is een Hollywood-acteur, filmproducent, regisseur en muzikant. In zijn biografie waren veel belangrijke schilderijen, waarvan de beroemdste "The Matrix", "Speed", "Devil's Advocate" en "Johnny Mnemonic" zijn. In 2005 was er een ster op de Hollywood Walk of Fame ter ere van Reeves. In tegenstelling tot veel van zijn collega's, geeft hij de voorkeur aan een bescheiden levensstijl, waardoor hij vaak te zien is in de metro of op de stoep zit met een kop koffie.

Lees Verder

Dimash Kudaibergenov is een Kazachse zanger en componist die veel instrumenten weet te bespelen. Winnaar van vele prestigieuze prijzen en winnaar van verschillende internationale competities. Al vanaf jonge leeftijd speelde Dimash op grote locaties in binnen- en buitenland. Hij staat bekend om zijn brede vocale bereik van 6 octaven en 1 noot.

Lees Verder

Vasily Semenovich Lanovoy - Sovjet- en Russische theater- en filmacteur, meester in artistiek lezen, leraar. People's Artist of the USSR (1985). In de loop van zijn biografie won Lanovoy meer dan 40 prestigieuze onderscheidingen en prijzen. Winnaar van de Lenin-prijs (1980). Lid van de CPSU sinds 1968. Dus, voor je een korte biografie van Vasily Lanovoy.

Lees Verder

Generaal Karbyshev - Russische en Sovjet versterker, wetenschapsmonteur, luitenant-generaal van technische troepen, doctor in de militaire wetenschappen en professor in de militaire academie van de generale staf van het Rode Leger. In de biografie van generaal Karbyshev waren er veel grootschalige militaire conflicten waarin hij moed en dapperheid toonde. Voor diensten aan het vaderland ontving hij postuum de titel Held van de Sovjet-Unie.

Lees Verder

Artem Karasev is een Russische film- en theateracteur. Er zijn nog steeds geen sterrollen in zijn biografie, maar de acteervaardigheden van Karasev gaan elk jaar merkbaar vooruit. De kijker die hij zich het meest herinnerde op schilderijen als "The Spaniard", "Piranha Trail" en "Homeless". Dus, voor jou is een korte biografie van Artem Karasev.

Lees Verder

Ali Ersan Duru is een beroemde Turkse filmacteur en -model. In zijn biografie zijn er veel waarderingfoto's, maar de televisieserie "De Sultan van mijn Hart" bracht hem de meeste populariteit. Daarin speelde hij op schitterende wijze Mahmud 2, nadat hij de harten van veel vrouwen had gewonnen. Dus, voor jou is een korte biografie van Ali Duru. Biografie van Ali Duru Ali Ersan Duru werd geboren op 19 september 1984 in Ankara.

Lees Verder