Aforismen

De Franse politicus, denker en memoires Francois de Larochefoucault ging de geschiedenis in als onvergelijkbaar om aforismen te maken. Zijn reflecties, of morele uitspraken, beter bekend als Maxims, gepubliceerd in 1665, werden het unieke eigendom van het menselijk denken. De verbazingwekkende nauwkeurigheid van definities, duidelijkheid en extreem inzicht in oordelen - dit is wat het kenmerk is geworden van de hertog de Larochefoucault.

Lees Verder

Fyodor Dostoevsky - een van 's werelds grootste schrijvers. Zijn werken zijn in vele talen vertaald en citaten zijn te vinden in verschillende boeken. In de biografie van Dostojevski hebben we het gehad over hoe zijn leven verliep en wat opmerkelijk was. Nu brengen we onder uw aandacht de beste citaten van Dostojevski.

Lees Verder

Wie van de mensen kent Bruce Lee niet - de grootste vechtkunstmeester? Waarschijnlijk zijn er geen. En dit is geen toeval, want het genie van Bruce Lee houdt zelfs na bijna een halve eeuw na zijn tragische dood niet op jonge mensen te interesseren. Alle prestaties van deze geweldige persoon moeten in een apart artikel worden verteld.

Lees Verder

Henry Ford (1863-1947) is een Amerikaanse industrieel, eigenaar van fabrieken voor de productie van auto's over de hele wereld, uitvinder, auteur van 161 Amerikaanse octrooien. Ford, dat wij u offertes, aforismen en uitspraken aanbieden, is niet alleen bekend als een getalenteerde zakenman en uitvinder, maar ook als een buitengewoon persoon die enorm succes heeft geboekt ten koste van onvermoeibare energie en vertrouwen in zijn eigen succes.

Lees Verder

John Maxwell is een vooraanstaande Zuid-Afrikaanse schrijver, criticus en taalkundige. Hij is de eerste schrijver die tweemaal de Booker Prize won. In 2003 won Maxwell de Nobelprijs voor de literatuur. Zijn citaten, tips en aanbevelingen voor het opbouwen van relaties worden nog steeds door veel personal growth coaches gebruikt.

Lees Verder

Elke natie heeft zijn eigen wijsheid. Waarom zijn het Russische volksliederen die verbazen over hun nauwkeurigheid, nauwkeurigheid en verbazingwekkende inzichten? Maar vandaag brengen we de Engelse wijsheid onder de aandacht in 15 foto's. De meesten hielden van aforismen en konden jezelf redden aan de muur in het sociale leven.

Lees Verder

De grote Russische schrijver Anton Tsjechov is een van de drie meest ekranizirovannyh-auteurs ter wereld, samen met Shakespeare en Dickens. Je kent en houdt zeker van sommige van zijn verhalen. Het genie van Tsjechov wordt door niemand betwist, want gedurende zijn 44 jaar heeft hij het voor elkaar gekregen zich permanent te vestigen in het gouden fonds van de wereldliteratuur.

Lees Verder