Mausoleum in Halicarnassus

Het vijfde wonder van de wereld is mausoleum in halicarnassus. Als je dit historische gebied wilt bezoeken, ga dan naar het Turkse vakantieoord Bodrum. Daar ontdekten wetenschappers de ruïnes van het wonder van het licht van het Mausoleum van Halicarnassus.

Een oude structuur genoemd naar de heerser van Caria - Mavsola is genoemd, omdat het zijn grafsteen was. Eigenlijk was het vanaf die tijd in het oude Rome dat mausoleums zo wijdverspreid werden. Waar is dit architectonisch meesterwerk bekend om geworden?

In de 4e eeuw voor Christus besloot koning Mawssol samen met zijn vrouw, Koningin Artemisia, hun geheugen te bestendigen, naar het voorbeeld van de Egyptische farao's. Voor deze doeleinden, en werd een grootse structuur gebouwd, die een wonder van de wereld werd.

Om te beginnen met de bouw van het mausoleum in Halicarnassus, werden de beste specialisten van die tijd uitgenodigd: Satyr en Pythius - architecten die uit Griekenland aankwamen, evenals uitstekende beeldhouwers genaamd Timofey en Briaksid, Leokhar en Skopas. Trouwens, de werken van de laatste twee versierden ook de Tempel van Artemis van Efeze, die, zoals je weet, ook is opgenomen in de zeven wereldwonderen.

Het werk aan de bouw van het mausoleum begon voordat de heerser van Caria stierf, dat wil zeggen in 359 voor Christus. In alle eerlijkheid moet ik zeggen dat koningin Artemisia de leiding had over het enorme werk. Al in 350 voor Christus Het mausoleum van Halicarnassus werd aan het volk gepresenteerd.

Interessante feiten over het Mausoleum in Halicarnassus

De beschrijving van de constructie door Plinius de Oudere en Vitruvius is bewaard gebleven. Over het algemeen bestond het gebouw uit drie niveaus. De eerste speelde de rol van een krachtige kelder gebouwd van baksteen met marmeren facing.

Langs de rand ervan waren omgordende beelden met vertegenwoordigers van het Griekse epos. De basis was van drie niveaus, waardoor het mausoleum een ​​symbool was van kracht en duurzaamheid.

De tweede laag was van belang voor de tempel. Het werd omringd door 36 zuilen, die het bovenste deel van het Halicarnassus Mausoleum - de piramide - ondersteunden. De piramide zelf bestond uit 24 treden die naar de top leidden. Daar werd het hoofdbeeld geplaatst: de strijdwagen met koning Mavsol en koningin Artemisia.

Het oorspronkelijke idee was dit: in het lagere deel van het mausoleum was er een onmiddellijk graf van de heerser van Caria en zijn vrouw, in het midden was er een tempel met een beeldhouwwerk van Mavsol om de overledene koning te aanbidden.

Verrassend, maar tot op heden zijn beide beelden vrij goed bewaard gebleven: Mavsola en Artemisia. Hetzelfde geldt voor de strijdwagen, die ooit was gelegen aan de top van het vijfde wonder van de wereld mausoleum in Halicarnassus. Al deze historische artefacten worden opgeslagen in het Museum of Britain.

Gedurende 19 eeuwen, in de XIIIe eeuw, stortte het architecturale meesterwerk in als gevolg van een grootschalige aardbeving. Wat er van hem over was, werd door de ridders weggenomen om te beginnen met de bouw van de toren van St. Peter. In 1846 deed Charles Thomas Newton een onderzoeksexpeditie, waarbij hij de ruïnes verkende. Het was toen dat de bovengenoemde artefacten werden gevonden.

dus, wonder van de wereld Mausoleum in Halicarnassus ging de geschiedenis in en werd ons bekend als een van de meest prominente structuren van de oudheid.

Bekijk de video: The Mausoleum at Halicarnassus: 7 Ancient Wonders (December 2019).

Loading...