Interessante feiten over katten

Als je het wilt weten interessante feiten over kattenhet betekent dat je op de juiste plek bent. We hebben voor u de meest fascinerende feiten voorbereid die sommige zullen amuseren en misschien zelfs verrassen.

En meer. We hebben onlangs een geweldige case gepubliceerd over hoe een kat het leven van een kind heeft gered. Zorg ervoor dat je kijkt - het verdient de hoogste beoordeling!

Dus gaan we door naar onze 'katten'-feiten!

  1. Kattenoren bestaat uit 32 spieren, waarvan er twaalf regelmatig worden gebruikt.
  2. Katten kunnen hun oren bijna 180 graden draaien, dus wees voorzichtig als u hun geheimen vertelt.
  3. Katten hebben een 14 keer sterker reukvermogen dan mensen. Daarom, als u de worst in de zak vergeet, die ook goed is verpakt in een plastic zak, aarzel dan niet - uw huisdier zal het vinden.
  4. De gemiddelde levensduur van een huiskat is 15 jaar. Als een kat drie jaar oud is, komt dit overeen met de leeftijd van twintig jaar. Als een kat 8 jaar oud is, dan is hij 40 jaar oud, in termen van onze jaren, en als een huisdier 15 is, dan zijn dit onze 70 jaar.
  5. Mannetjes hebben bijna tien keer meer grondgebied nodig voor hun vitale activiteit dan vrouwtjes.
  6. Katten kunnen niet volledig bestaan ​​als je ze geen vlees geeft, omdat het het belangrijkste aminozuur voor katten bevat (arginine).
  7. Katten geven de voorkeur aan warm of binnen eten, in plaats van koud of warm.
  8. Sommige mensen behandelen hun huisdieren met menselijke medicijnen. Een interessant feit is dat katten dodelijk vergiftigd kunnen worden met de gebruikelijke Aspirin-pil.
  9. Weet je hoe vaak een minuut het hart van een kat klopt? - Dit zijn ongeveer 140 hits. Ter vergelijking: bij mensen is de snelheid 80 beats.
  10. Iedereen weet dat elke persoon kan worden geïdentificeerd door vingerafdrukken, omdat ze niet herhalen, omdat ze absoluut uniek zijn. Hetzelfde geldt voor de afdruk van de neus van de kat.
  11. Interessant is dat katten geluiden horen die worden uitgezonden op 60 kHz. Om dit te begrijpen, stel je voor dat honden horen op een frequentie van 40 kHz, en mensen - 20 kHz. Natuurlijk is zelfs het dunste geruis van een muis, dat ons lijkt te zwijgen, heel duidelijk gehoord voor katten.
  12. Ongelooflijk, deze wezens kunnen meer dan 100 verschillende geluiden maken, terwijl honden slechts ongeveer 10 geluiden hebben.
  13. Veel kinderen vragen zich af waarom katten niet reageren op "snoepjes" die onder de neus van het dier glijden. Het ding is dat katten op een korte afstand niet goed zien. De meest comfortabele zone voor hun zicht varieert van 75 centimeter tot 6 meter.
  14. In de regel hebben alle katten twaalf snorharen aan elke kant. Met andere woorden, deze interessante dieren kunnen gerust vierentwintig wezens worden genoemd!
  15. Een interessant feit is het wetenschappelijke bewijs dat katten hun klauwen verbergen tijdens de slaap. Dit is van toepassing op de hele kattenfamilie, de enige uitzondering is de cheeta - zijn klauwen zijn altijd in de aanslag.
  16. Met de hulp van miauwende katten communiceren nooit met elkaar. Hun taal van communicatie is sissen, spinnen en snuiven. Maar wanneer katten miauwen, keren ze zich exclusief tot mensen, waarschijnlijk denkend dat ze uitstekend in menselijke taal spreken.
  17. Als je de snor van een kat snijdt, verandert deze zijn gedrag volledig. Dit gebeurt omdat het met een snor is dat ze de wereld om hen heen waarnemen. Hoewel het juister is om geen snorharen te spreken, maar vibrissae, omdat dit woord verwijst naar lang haar, dat is begiftigd met overgevoelige zenuwuiteinden die impulsen doorgeven aan de hersenen.
  18. Sommigen geloven dat vibrissae het zesde zintuig van katten zijn. Inderdaad, dankzij dit unieke mechanisme kunnen dieren zich vrij bewegen in de ruimte, zelfs in totale duisternis. Met andere woorden, vibrators kunnen bijna beide oren en ogen bijna vervangen.
  19. Een interessant feit over katten is de verklaring dat ze vreselijk bang zijn voor water. Hoewel in werkelijkheid, onder normale omstandigheden, katten zelfs kunnen vissen. Maar als je ze stevig vasthoudt en probeert ze de badkamer in te dwingen, kunnen ze agressie tonen. Misschien is dit het resultaat van de legendes die ronddwalen tussen de katten dat sommige kittens in de jeugd in het water zijn verdronken?
  20. Maar dit feit is waarschijnlijk onbekend voor u. Weet je waarom katten hun vacht likken? Dit komt niet van reinheid. Alleen katten likken daarom de substantie afgescheiden door hun lichaam, wat hun mentale activiteit normaliseert. Dat wil zeggen, grof gezegd, als de kat zichzelf niet aflikt - het is heel goed mogelijk dat het gek is! Serieus, dit is echt belangrijk, en als je de kat van deze gelegenheid berooft, kan hij gewoon doodgaan.

   De kat roept de kittens naar huis om te eten

  21. Het is noodzakelijk om te weten dat het niet zelf wol is die allergie veroorzaakt voor katten, maar FEL D1-eiwit, dat wordt verdeeld door wol. Een interessant feit is dat katten meer allergeen zijn dan katten.
  22. De meeste katten die hun aard aan mensen demonstreren, stoten of "bonkten" hun hoofden in uw benen. Dit is echt een uiting van genegenheid, hoewel dit gedrag soms vervelend is.
  23. Als je je afvraagt ​​waarom katten tegen de voeten van mensen wrijven, evenals verschillende objecten, dan zullen we dit verduidelijken. De bottom line is dat aan beide zijden van het hoofd, op de staart, bij de geslachtsorganen en op de benen, deze dieren speciale klieren hebben. Wanneer ze tegen je wrijven, markeren ze je, zeggen ze, jij bent de jouwe.
  24. Wanneer katten zich in een buitenaards kattengebied bevinden, vertragen ze wanneer ze andere katten ontmoeten. Dit komt omdat ze, omdat ze "weg" zijn, geen conflict willen.
  25. Bijna alle katten houden van valeriaan. De geur werkt als een magneet op hen. Interessant genoeg veranderen ze in drugsverslaafden wanneer ze deze geur ruiken en volledig dronken worden van valeriaan. In het geval van een overdosis kan het huisdier zelfs sterven, dus u kunt hier niet aan toegeven.
  26. Als een kat zijn staart schudt, betekent dit dat er een complex dilemma in zit. Als hij bijvoorbeeld aan de deur staat en niet weet of hij onder de regen op straat moet gaan of in een droge kamer moet blijven, zal de kat zijn staart laten slingeren.
  27. Als de staart van de kat beeft als je in de buurt bent, kun je er zeker van zijn dat je een van de dierbaarste en beste wezens bent. Dit is het meest tedere gevoel van deze huisdieren.
  28. Katten houden niet van snoepjes. Feit is dat ze de smaak van zoetheid simpelweg niet begrijpen vanwege het ontbreken van de nodige smaakpapillen. Daarom, snoep deze kameraden niet genieten!
  29. Wanneer een kat zijn pootjes afschudt, laat dit zien dat het erg onaangenaam voor haar is.
  30. De ogen van katten gloeien in het donker omdat het licht wordt gereflecteerd vanuit hun netvlies. Om deze reden hebben ze alleen het zesde deel van het licht nodig dat we nodig hebben voor oriëntatie in de ruimte.
  31. Katten zijn vooruitziend in de natuur en objecten in de buurt worden met moeite bekeken. Maar de honden integendeel - bijziend.
  32. Islurofilie is een overdreven liefde voor katten. Het is overdreven, zoals deze term is ontleend aan de psychiatrie. Oudere vrouwen lijden in de regel aan een dergelijke psychische stoornis door tientallen van deze huisdieren in een klein appartement te houden.
  33. Katten slapen twee derde van de tijd per dag en de rest van de uren zorgen voor zichzelf. Waarschijnlijk om deze reden hebben ze niet genoeg tijd om in het voordeel van hun eigenaars te zijn, omdat ze hun eigen waardigheidshonden niet hebben!
  34. In Australië heeft 90% van de huizen katten. Zo'n "kattenstaat"!
  35. Kittens hebben ook melktanden, zoals mensen.
  36. Alle katten eng spelen graag met dozen. Er zijn veel zeer grappige video's over dit onderwerp op internet.
  37. In Egypte, zeer gerespecteerde katten. In het geval dat het huisdier stierf, schaafden alle gezinsleden hun wenkbrauwen als een teken van verdriet.
  38. Verrassend genoeg zweet de katachtige stam niet. Ja, ja, ze kunnen alleen kussenspoten bevochtigen.
  39. Vooral geschikte katten kunnen de val veilig dragen, zelfs vanaf de hoogte van een gebouw van negen verdiepingen.
  40. En tot slot, het laatste feit. Wist je dat katten uren achter elkaar kunnen miauwen? Ze zijn zeer persistent ...

Bekijk de video: 10 Katten weetjes! DierenpraatTV (December 2019).

Loading...