Interessante feiten over de aarde

Je bent geïnteresseerd in interessante feiten over de aarde? Welnu, we zijn klaar om met u de belangrijkste kennis over onze planeet te delen. Allereerst moet worden gezegd dat de oorsprong van het universum nog niet is onderzocht, zelfs niet bij benadering.

De oerknaltheorie is slechts een van de aannames die geen serieus bewijs hebben. Daarom is het onmogelijk om ondubbelzinnig te zeggen hoe de aarde verscheen.

Maar we zullen u vertellen wat betrouwbaar bekend is over de Blauwe Planeet, zoals ons gewone huis ook wordt genoemd.

Eén aardedag is de tijd waarin de planeet zich om zijn as wikkelt. De sterren die we zien keren elke 23 uur 56 minuten en 4.09 seconden terug naar hun plek in de lucht. Dit is de zogenaamde sterdag. Een zonnige dag duurt precies 24 uur.

De aarde is de derde planeet van de zon. Het is 5.9726 · 1024 kg.

De afstand van de aarde naar de zon is gemiddeld 150 miljoen km en van de aarde naar de maan 384.467 kilometer.

Waarom roteert de aarde

Een interessant feit is dat de rotatie van de aarde rond de zon kan worden verklaard door de val. De zwaartekracht (zwaartekracht) van de zon zorgt ervoor dat de aarde rond zichzelf en rond zijn as roteert, net zoals de zwaartekracht van de aarde ervoor zorgt dat een bal uit een berg wordt gegooid om te rollen. De snelheid waarmee de aarde rond de zon beweegt is ongeveer 29.765 km / s.

De leeftijd van de aarde

Er wordt aangenomen dat de ouderdom van de aarde ongeveer 4,5 miljard jaar is. De leeftijd werd vastgesteld wanneer rekening werd gehouden met meteorieten die tijdens de formatie op de aarde vielen.

Nogmaals, het is wetenschappelijk onjuist om deze feiten ondubbelzinnig te noemen vanwege het gebrek aan betrouwbaar bewijs.

Waar bestaat de aarde uit?

De kern van de aarde bestaat uit ijzer en nikkel, wat de reden is voor de zwaartekracht. De schors wordt voornamelijk gevormd door zuurstof en silicium. Tussen hen is de mantel - gesmolten silicium en zwavelverbindingen van metalen, evenals hun oxiden.

Samenstelling van de aarde

Wat is de grootte van de aarde

Over de grootte van de aarde schreven we een afzonderlijk artikel. In het kort stellen we alleen vast dat op de evenaar de omtrek van onze planeet 40.075 km is. De diameter is 12.578 km. De diameter van de aarde bij de polen is minder dan 43 kilometer, dat wil zeggen, op de polen van de planeet terwijl deze afgevlakt was.

Wat is de vorm van de aarde

Sommige mensen denken dat de aarde een perfecte bal is. In feite is alles een beetje anders. Op de evenaar is onze planeet enigszins convex, dus daar is de rotatiesnelheid van de aarde hoger. Een interessant feit dat de vorm van de globe de naam "genoid" heeft gekregen.

Hoe lang is het jaar op aarde

Eén wereldjaar is de tijd waarin de planeet een omwenteling rond de zon maakt. De padlengte is 938.886.400 km. We dekken deze afstand in 365.24 dagen. We rond het kalenderjaar af tot 365 dagen, zonder staart. Maar in de wetenschap zijn er geen extra "staarten".

Wat is een schrikkeljaar

Een interessant feit is dat wetenschappers 0,24 dagen niet verwaarlozen, die niet zijn opgenomen in de gebruikelijke kalender. Om deze reden verschijnt eens in de vier jaar aan het einde van februari een extra dag (29 februari).

Wanneer dit gebeurt, noemen we zo'n jaar een schrikkeljaar. Interessant is dat eens in de 4 eeuwen één schrikkeljaar ook wordt overgeslagen. Hier is zo'n verwarde dingwetenschap!

Hoe verschilt de aarde van andere planeten

De aarde is de enige planeet waarvan de temperatuur toestaat dat water zich aan de oppervlakte bevindt en de atmosfeer bevat vitale zuurstof. Water en zuurstof zijn de meest noodzakelijke componenten voor de planeet om te kunnen leven.

De verhouding tussen de grootte van de zon en de planeten

Op geen enkele andere plaats in het Universum heeft de moderne wetenschap zelfs de voorwaarden voor het leven gevonden, behalve de planeet Aarde, waarop we leven.

Trouwens, als je geïnteresseerd bent, kun je lezen wat er zou zijn gebeurd als de maan dichter bij de aarde was dan nu. Zeer informatief.

Wie is Copernicus

Tot het begin van de 16e eeuw geloofden mensen dat de aarde in het centrum van het universum was en dat de zon en alle andere sterren om ons heen draaien.

De Poolse astronoom Nicolaus Copernicus, die leefde in de jaren 1473-1543, probeerde eerst te bewijzen dat we rond de zon bewegen, en niet omgekeerd. Zijn naam is voor altijd in de wetenschap opgenomen.

Nu ken je de interessante kosmische feiten over de aarde.

Bekijk de video: 8 FEITEN OVER DE PLANEET AARDE! - Vakonova (December 2019).

Loading...