Wie zijn Pokémon

Als je geïnteresseerd bent in de vraag wie zijn pokemon en waarom ze worden gepakt, of als je gewoon verschillende interessante feiten met betrekking tot dit fenomeen wilt weten, dan is dit artikel echt iets voor jou.

Het woord 'Pokemon' komt van het Engelse Pocket Monster - 'pocket monster'. Dit is een van de meest populaire spelafbeeldingen ter wereld. Maar hoe is het allemaal begonnen, en waarom gebeurde er precies in 2016 massahysterie tegen de achtergrond van hobby's voor deze game?

Pokemon starten

In 1996 creëerde een Japanse gamedesigner genaamd Satoshi Tajiri een personage genaamd Pokemon. Aan het eind van de jaren negentig werd deze held zo populair dat hij Mario bijna zelf inhaalde.

Eind jaren negentig verzamelden kinderen op bijna alle scholen fiches met afbeeldingen van deze wezens.

Game Pokemon Go (Pokemon Go)

Maar 20 jaar zijn verstreken en in juli 2016 werd de game Pokemon Go uitgebracht. Letterlijk in twee dagen heeft het bijna alle applicaties over het hoofd gezien die in de App Store bestaan. Dit kwam door twee dingen.

Ten eerste is de game Pokemon Go gratis en ten tweede gebaseerd op augmented reality. Met andere woorden, als u deze game op uw smartphone hebt geïnstalleerd, moet u de camera inschakelen en gewoon door de straat lopen.

De camera legt de objecten vast die in werkelijkheid bestaan. Van tijd tot tijd verschijnt er echter een Pokemon op de ene of andere plek op het scherm. Als je alleen naar het scherm kijkt, zal de indruk beginnen dat dit spelmonster zich werkelijk in de buurt van het voorwerp bevindt dat de camera aan het fotograferen is. Natuurlijk is het dat in feite niet, maar het effect is echt indrukwekkend.

Waarom Pokémon vangen

Nu je weet wie de Pokemon zijn, kun je nog een interessant feit vertellen: momenteel zijn ze onderverdeeld in 721 variëteiten!

Een Pokémon

Het belangrijkste doel van het spel is om verschillende personages te verzamelen om ze te trainen. Dan zullen ze in staat zijn deel te nemen aan veldslagen met monsters van andere coaches. De strijd vindt plaats totdat een van de deelnemers het bewustzijn verliest, of de coach geeft zich niet over.

Pokemon vangen is echter niet zo eenvoudig. Ze bevinden zich op echte objecten van landen en steden over de hele wereld. Daarom, soms om je karakter te vangen, moet je naar het andere eind van de stad gaan. Fans zijn niet voor zulke offers.

Kritiek op het spel Pokemon Go

Ik moet zeggen dat de game Pokemon Go wereldwijd een grote verontwaardiging veroorzaakte. Immers, mensen die gefascineerd zijn door deze applicatie zijn volledig ondergedompeld in de wereld van virtuele of augmented reality.

Natuurlijk leidt dit niet alleen tot het feit dat mensen, die naar het scherm kijken en op zoek zijn naar mysterieuze wezens daar, vaak in palen en bomen botsen, maar ook in ongelukken terechtkomen. In veel angsten van Europa, na zo'n waanzinnige rush rond het spel Pokemon GO, begon het verschillende tekens te vertonen, zoals: "Bestuurder, parkeer eerst en zoek dan naar Pokemon". Grappen grappen, en dit eindigt vaak erg slecht.

Ondanks het feit dat de eerste games met Pokémon relatief goede recensies hadden van verschillende organisaties, inclusief de religieuze structuur van het Vaticaan, nam het aantal schandalen en incidenten daarna merkbaar toe.

Protestantse organisaties bekritiseren verschillende producten van het Japanse merk, met het argument dat ze occultisme en geweld bevorderen.

In de Arabische landen is 'Pokémon' over het algemeen verboden, omdat islamitische theologen hebben geconcludeerd dat het extreem heet is, en dit is ten strengste verboden in de islam.

In 2002 stond de Turkse Opperste Raad ook geen demonstratie van "Pokemon" toe. Het ministerie van Volksgezondheid verwees naar het feit dat dergelijke informatieproducten geweld en "valse heldenmoed" bevorderen.

Ongetwijfeld neemt elke game van zo'n plan iemand weg van de realiteit, maar waar ligt de grens van wat is toegestaan? Hier is de eeuwige vraag.

Hoewel de Turken een voorbeeld noemden, het geval waarin twee tieners uit het raam sprongen om te vliegen, zoals Pokemon.

38e serie van "Pokemon"

In 1997 werd de 38e serie "Pokemon" uitgebracht. Na het bekijken ervan zijn echter meer dan 700 Japanse kinderen vanaf 3 jaar oud in ziekenhuisbedden terechtgekomen. Een interessant feit is dat ze allemaal symptomen van epilepsie hadden.

De pers van Japan heeft dit fenomeen aangewezen als "Shock from Pokemon". Er wordt aangenomen dat dit gebeurde vanwege de krachtige licht- en geluidseffecten op de fragiele psyche van kinderen die de meest populaire Japanse serie op het moment bekeken.

Na de procedure, 4 maanden na het incident, werd de uitzending van de serie hervat. Ondanks het feit dat de 38ste serie nergens anders ter wereld is verschenen, veroorzaakte het een enorme weerklank in veel van de media in de wereld.

Interessante feiten over "Pokemon"

Na het snelle succes van de eerste Pokémon-spellen, creëerden de auteurs een anime-schermversie op basis daarvan. Het gebeurde al in 1997 en vandaag zijn er meer dan 800 afleveringen gefilmd. De aanpassing had ook een ongelooflijk succes.

Bioscoop stond ook niet opzij. Van 1998 tot nu zijn er ongeveer 20 Pokémon-films uitgebracht.

Het idee om een ​​personage te maken zoals we dat nu kennen, kwam Satoshi Tajiri in zijn jeugd voor de geest. Als een jonge man was hij dol op het verzamelen van verschillende insecten. In Japan was dit een erg populaire activiteit. Leerlingen verzamelden insecten en wisselden ze vervolgens naar believen in. Het was in deze tijd dat Satoshi, die de bizarre vormen van kleine beestjes observeerde, het idee kreeg om een ​​spel te maken met een monster in de hoofdrol. Dus Pokemon verscheen.

Spel op het principe van augmented reality

Tegenwoordig is het niet alleen een handelsmerk, maar al een echt onderdeel van de wereldcultuur. De meeste landen ter wereld verkopen miljoenen kopieën van games, cartoons, anime-filmversies en films van dit merk.

Om de schaal te begrijpen, geven we u een buitengewoon interessant feit. Kaartspel "Pokemon" verkocht in hoeveelheden van meer dan 40 miljard eenheden in 50 landen.

In 1998, slechts twee jaar na de verschijning van het merk, bereikte zijn populariteit zulke proporties dat het zogenaamde "Pokemon Center" in Tokio werd geopend. Het verkocht alles wat met dit personage te maken heeft.

In 2009 troffen Pokémon Red en Blue het Guinness Book of Records als "het bestverkochte rollenspel aller tijden."

Hysteria rond Pokemon

Midden 2016 was een echte piek in de populariteit van de nieuwe game - Pokémon Go. De aard van interesse in deze applicatie voor mobiele apparaten, tablets en smartphones heeft de vorm aangenomen van massale hysterie.

Tegenwoordig wordt dit probleem besproken op het wetgevingsniveau van verschillende landen. Dit komt door de vele problemen die tegen de achtergrond van het spel zijn ontstaan.

Wie weet, misschien was dit niet zonder het Overton-venster?

Loading...