Keizer Heliogabal

Als u interessante historische feiten over de Romein wilt weten Keizer Heliogabaladan ben je op het adres. Ik moet meteen zeggen dat dit misschien een van de meest gestoorde keizers van het oude Rome is.

Het leven van keizer Heliogabal

Onze held was oorspronkelijk van de Syrische aristocratische familie van de noordelijke dynastie. Op 14-jarige leeftijd werd hij door zijn soldaten tot heerser van het Romeinse rijk uitgeroepen, evenals keizer Vespasianus. Hij had echter nog maar 4 jaar aan de macht, waarna hij werd gedood, net als zijn voorganger.

In deze korte periode ging hij echter de geschiedenis in als een wrede, verdorven en bloederige tiran. Hij leefde in 204-222 jaar van onze jaartelling, dat wil zeggen, slechts 18 jaar oud.

Waanzin van Heliogabal tijdens het rijk

Ondanks zijn jeugd werd keizer Heliogabal beroemd als een echt monster. Het was geen toeval dat tijdens zijn heerschappij veel rellen en opstanden plaatsvonden.

Een interessant feit is dat hij vaak opschepte dat geen prostituee zoveel geliefden had als hij. Het is belangrijk om te benadrukken dat de jonge verdorven sadist een heel mooie verschijning had, en ook hield van outfits en kostbare sieraden.

Zijn uiterlijk leek op een vreemde mengeling van mannen en vrouwen, terwijl hij zijn lippen geverfd en rood maakte, volgens alle regels van het damestoilet uit die tijd.

De geliefde van Geliogabal die de geschiedenis inging, werd een slaaf genoemd Hierocles. In sommige shows waar slaven optraden, struikelde deze ongelukkige man per ongeluk en viel precies voor de plaats waar de keizer zat.

Een helm sliep eruit en een mooi jong gezicht leek voor het publiek.

Gezien het gespierde lichaam en de gebruinde huid van de slaaf ontstookte de verdorven tiran onmiddellijk van hartstocht en zei dat Hierokles naar zijn paleis moest worden gebracht. Dus werd hij de liefhebber van Heliogabal.

Elij Lamprides schrijft dat de gekke keizer in het openbaar de geslachtsdelen van slaaf-liefhebber Hierokles kuste, zeggend dat hij een religieuze rite verricht.

Misschien wel het meest vreselijke was dat op voorstel van Heliogabala massale menselijke offers plaatsvonden in heel Italië.

Heliogabal en het web

Er wordt gezegd dat de keizer eenmaal zijn slaven heeft bevolen spinnewebben uit heel Rome te verzamelen. Na enige tijd werd de order uitgevoerd en werd 10.000 pond van deze stof afgeleverd aan Heliogabalu.

Kijkend naar de lelijke mis, kwam hij tot de conclusie dat Rome een vrij grote stad is, die kan worden beoordeeld aan de hand van het aantal verzamelde spinnenwebben. Op zo'n ontoereikende manier was de heerser van een gigantisch rijk geamuseerd.

Passie voor bloemen en feesten Heliogabala

De geschiedenis heeft interessante feiten bijgehouden over een of andere dierlijke aantrekkingskracht van Heliogabal op bloemen. Hij voerde regelmatig een "begrafenis in bloemen" uit. Het zag er zo uit.

Tijdens het feest, beval de keizer de bedienden uit het plafond te gieten op de eerder bereide rozenblaadjes. En er waren er zoveel dat de gasten verstikten. Nare blijdschap greep het corrupte schepsel van Heliogabal, toen hij een succesvolle begrafenis zag.

Begraving in bloemen

Bovendien hield de overheersende gek erg van het heerlijke eten. Tijdens de maaltijd eiste hij te horen hoe duur het allemaal was. Ze zeggen dat het de eetlust verhoogt en de spijsvertering bevordert.

Onder de favoriete gerechten geserveerd door de heerser waren kammen gesneden uit levende hanen, rijst vermengd met witte parels, bonen met barnsteen en dergelijke.

Eens, op een van de vele feesten van keizer Heliogabal, werden 600 struisvogelhoofden geserveerd, waarvan alle hersenen waren opgegeten.

Dood van de gekke keizer

Alles zou niets zijn als mensen niet zouden lijden aan de waanzin van de keizer. Maar de schoonheid van het verdorven en sadistische genoegen dat Geliogabal ontving, precies toen hij de kwelling van levende wezens zag.

Uiteindelijk leidde dit tot een legitiem resultaat. Toen de gekke heerser probeerde zijn neef uit te voeren, rebelleerden de soldaten tegen hem en vermoordden hem samen met zijn moeder en gooiden het lijk in latrines.

Buste van keizer Heliogabal

Hier is het passend om een ​​interessant feit te brengen. Feit is dat de Syrische priesters Heliogabalu, de toekomstige heerser van Rome, een gewelddadige dood voorspelden. Om deze reden liet de jeugdige gek zich over het hele paleis zijden touwen ophangen, zodat hij zich in geval van om het even wat kon ophangen.

Ook overal waren vergulde zwaarden en flessen vergif. Dit werd ondernomen omdat de keizer de dood van iemands handen accepteerde als een extreme schande werd beschouwd.

Zoals je je herinnert, staken Nero en hij (zij het met de hulp van een dienaar) een mes in zijn hart toen de rebellie tegen hem begon.

Na de dood van de naam Antonin Het was verboden om te dragen in het Romeinse rijk als verontreinigd door Heliogabal, wiens volledige naam was: Marcus Aurelius Antonin Heliogabal.

Dus schoorvoetend eindigde het leven van een van de meest waanzinnige keizers van Rome, een achttienjarige jongen, die veel kon betekenen voor zijn staat.

Bekijk de video: Keizer - Keizer, Koning, Admiraal (December 2019).

Loading...