Interessante feiten over Octavian Augustus

Keizer Octavianus Augustus is een van de grootste keizers van het oude Rome en de directe grondlegger van het rijk. Een illuster bevelhebber, subtiel politicus en briljant staatsman, hij leefde een rijk leven. We bieden een aantal interessante feiten uit het leven van keizer Augustus.

Keizer Augustus en soldaat-homo

Toen Augustus werd verteld over een jonge man in zijn leger, die bovendien homo was, gaf hij ook toe aan zijn eigen ondeugden. Alle soldaten wisten van deze jongeman. Zijn naam was Gerennius.

Na verschillende waarschuwingen gaf Augustus de wellustige soldaat het leger uit. Toen hij dit hoorde, begon de jongeman de keizer te smeken te zeggen

- Hoe kan ik thuis komen? Wat zal ik tegen mijn vader zeggen, die alle hoop op mij en mijn dienst in het leger heeft gelegd?

"Vertel me," zei Octavian Augustus, "dat je me niet mocht."

Keizer Augustus en Verzoeker

Op de een of andere manier kwam een ​​vooraanstaande Romein naar Augustus en vroeg hem om een ​​aanzienlijke hoeveelheid geld. Hij legde zijn woorden als volgt uit:

- Keizer, al het volk zegt dat je me veel geld hebt gegeven!

- En je gelooft ze niet! - riep augustus.

Octavian Augustus en de sluwe handwerksman

Na een verpletterende overwinning op Marcus Antonius gewonnen te hebben, reed Octavianus Augustus met prachtige triomf als een keizer Rome binnen. Hij werd opgewacht door een enorme massa mensen, onder wie een vakman, die een kraai in zijn handen hield. Toen hij Augustus naderde, trok hij zijn aandacht en gaf een teken aan de vogel. De kraai zei onmiddellijk:

"Groeten aan keizer Augustus, glorieuze winnaar!"

Octavianus kwam met plezier en beval de vakman om een ​​grote som geld te betalen om een ​​kraai te kopen. Onmiddellijk was er een vriend van de gelukkige die de sprekende vogel aan de keizer verkocht. Omdat hij zijn jaloezie niet hield, rende hij naar de gouverneur en schreeuwde:

"Augustus, deze kunstige artisan heeft een andere raaf die iets anders kan schreeuwen!"

Toen ze de tweede vogel brachten, zei ze dezelfde zin, maar met een andere naam: "Groeten aan keizer Anthony, de glorieuze winnaar." Dat wil zeggen, de Romein bereidde twee kraaien voor in het geval van de overwinning van deze of gene militaire leider.

Octavianus was echter niet boos op de voorzichtige zakenman en gaf alleen bevel om de opbrengst tussen hem en zijn jaloerse informant te verdelen.

Nu weet je dat het geen toeval was dat vóór de verkiezing van de 45ste president van Amerika de meeste grote mediakanalen twee dagboekopties voorbereidden: met de felicitaties van Hillary Clinton op de cover en met de groet van Donald Trump.

Het is duidelijk dat zij ook het verhaal kenden van de vindingrijke Romeinse burger, wie er ook won, en zij wonnen!

Tussen haakjes, de laatste woorden Keizer Octavian Augustus Klonk als volgt: "Het lijkt erop dat ik de komedie van mijn leven goed heb gespeeld."

Bekijk de video: Julius Caesar te gast! Welkom bij de Romeinen (December 2019).

Loading...