Waarom zou je niet moeten zitten met je benen over elkaar

Hoe vind je het om te zitten? De meeste mensen hebben de gewoonte om in een bepaalde positie te zitten. Dit komt door onze fysiologische kenmerken, positie in de samenleving en andere factoren.

Wat als zet de ene voet op de andere? Het is tenslotte handig! En dan vinden de meeste mensen deze positie erg aantrekkelijk voor vrouwen. Maar alles is niet zo eenvoudig en rechtlijnig als het op het eerste gezicht lijkt.

Zich verdiepend in de subtiliteiten van de geneeskunde, worden we geconfronteerd met bepaalde uitspraken en feiten die ons vertellen dat we niet met de benen over elkaar moeten gaan zitten. Immers, dit is direct gerelateerd aan onze gezondheid.

En nu geven we de feiten.

De gewoonte om lang te zitten, nadat je je benen hebt gekruist, kan leiden tot verlamming van de peroneuszenuw of gewoon verlamming. Zelfs de gebruikelijke, maar frequente en langdurige kruising van benen leidt tot deze ziekte. Natuurlijk kun je stellen dat mensen eeuwenlang zo hebben gezeten en dat er niets met hen gebeurd is. Maar vergeet niet dat we het hebben over de moderne wereld, waar een groot aantal mensen 9 uur per dag aan zittend werk besteden. En in deze context krijgt een bepaalde gewoonte om te zitten al grote betekenis.

Trouwens, in 2010 hebben wetenschappers bewezen dat de neiging om voortdurend in de pose te zitten "van been tot been" leidt tot een verhoging van de bloeddruk. Daarom is het beter om van tevoren af ​​te zien van deze gewoonte om mogelijke problemen met de bloedcirculatie te voorkomen.

Het is belangrijk om te begrijpen dat door constant in de juiste zitpositie te zitten, je bekken pijn doet. De interne spieren van de dijen worden korter en de externe spieren worden langer. Als gevolg hiervan beginnen de gewrichten er vroeg of laat aan te lijden.

Bovendien, kruising je benen, knijp je in de aderen, wat kan leiden tot spataderen. De reden is eenvoudig genoeg: gekruiste benen verhogen de druk in de aderen, waardoor de bloedvaten samentrekken. Het bloed wordt dikker en de aderen zwellen op.

En tot slot, regelmatig in deze positie, heb je een negatief effect op de wervelkolom. En dit gaat van elementair ongemak en rugpijn, tot de ontwikkeling van een buiging en meer ernstige problemen.

Tot slot wil ik nog toevoegen dat bijna alle oude Oosterse gebruiken die verband houden met de ontwikkeling van het lichaam, strikt overschrijden of benen over elkaar heen gooien. De toestand is onveranderlijk: zet uw voeten bij elkaar.

Als je een met redenen omkleed bezwaar hebt - breng ze dan in de comments. Als dat niet het geval is, houd dan rekening met de feiten die in het artikel worden beschreven en probeer de gewoonte te ontwikkelen om met uw rug rechtop te zitten en uw benen bij elkaar te laten staan.

Bekijk de video: Is geloven belachelijk? Reinier Sonneveld over De stilte van God, hoofdstuk 3 (December 2019).

Loading...