Menselijke race

Mensen die op onze planeet leven, verschillen van elkaar in de kleur van huid, haar en ogen, lichaamsverhoudingen en de vorm van de schedel. Bijvoorbeeld, inwoners van equatoriaal Afrika kunnen niet worden verward met inwoners van het Scandinavische schiereiland.

En dat allemaal omdat de uiterlijke kenmerken van een persoon afhangen van de omstandigheden in het gebied waarin hij leeft.

Race is een systeem van menselijke populaties gekenmerkt door overeenkomst in een complex van bepaalde erfelijke biologische eigenschappen die zich in een bepaalde geografische regio hebben gevormd. Sommige functies die verschillende races kenmerken, zijn mogelijk het resultaat van aanpassing aan verschillende omgevingsomstandigheden die zich gedurende vele generaties hebben voorgedaan.

Sinds de 17e eeuw zijn er veel verschillende classificaties van rassen voorgesteld, waarvan wordt aangenomen dat ze zijn ontstaan ​​in het proces van menselijke evolutie.

Wetenschappers meestal geïsoleerd vijf grote races:

  • Caucasoid,
  • Mongoloid,
  • negroïde,
  • Americanoid,
  • Australoid.

Genetisch gezien verschillen vertegenwoordigers van verschillende rassen niet erg van elkaar en de divisie zelf vond relatief recent plaats - ongeveer 40 duizend jaar geleden.

Europese race

Blanken hebben een lichte of donkere huid, zacht, recht of golvend haar, een brede spleet van ogen en grote neuzen, waardoor het risico op onderkoeling in het koude seizoen wordt verminderd (voordat de lucht in de longen komt, warmt de lucht op in de neusholte).

Blanken zijn inheems in Europa, Zuid-Azië, het Midden-Oosten en Noord-Afrika.

Mongoloid ras

Mongoloïden onderscheiden zich door een geelachtige of geelachtig bruine huidskleur, donker, vaak hard en steil haar, een smalle spleet van de ogen.

Ze hebben een hoog ontwikkelde vouw van het bovenste ooglid en beschermen de ogen tegen wind en stof. Gedistribueerd voornamelijk in Azië.

Negroid race

De vertegenwoordigers van de negroïde race hebben een donkere huid die hen beschermt tegen de felle zon, hun haar is krullerig of golvend, de neus is breed en afgeplat, de lippen zijn dik.

Bovendien hebben ze weinig haar op het gezicht en lichaam. Vier ondersoorten van het ras Negroid worden onderscheiden: Negro, Pygmy, Khoisan (of Bosjesmannen), Oost-Afrikaans (of Ethiopisch).

Negroïden bewonen bijna het gehele vasteland van Afrika.

Americanoid race

Americanoids hebben een groot, groot gezicht met een brede onderkaak.

De neus is middelgroot of groot, met een hoge neusrug, vaak adelaarvormig. De groei van gezichtshaar is onbeduidend.

Ze kwamen veel voor in Noord- en Zuid-Amerika.

Australoid race (Australo-Veddoid)

Ze hebben een grote schedel met een relatief kleine afmeting van de rest van het skelet en ontwikkelden boogbogen.

De huid is donker, de hals is kort, een zeer brede neus met een concave neusbrug, dik gezichtshaar.

Vertegenwoordig de inheemse bevolking van Australië.

Ondanks het feit dat de vertegenwoordigers van de beschreven rassen aanzienlijk van elkaar verschillen in uiterlijke tekens, leiden de omstandigheden in de moderne wereld mensen tot een geleidelijke verwarring.

Wetenschappers suggereren dat op een dag de verdeling in rassen volledig zal verdwijnen en zelfs een computermodel van de "man van de toekomst" zal creëren.

Volgens genetici zal het een donkere man zijn met donker golvend haar en bruine, enigszins scheve ogen.

Tot nu toe moeten echter duizenden generaties worden vervangen.

Interessant feit

Als een man en een vrouw tot verschillende rassen behoren, zal hun kind zoiets zijn als elk van de ouders. Wetenschappers noemen kinderen uit zulke huwelijken mestizo, wat in het Latijn 'gemengd' betekent.

In de enge betekenis van het woord zijn mestiezen de afstammelingen van huwelijken tussen Europeanen en Indiërs.

Bekijk de video: Largest human mattress dominoes - Guinness World Records (December 2019).

Loading...