Interessante feiten over vis

Velen van ons weten niet eens hoeveel verschillende soorten vissen er in de zeeën en oceanen zijn. We hebben interessante feiten voor je klaargemaakt waarmee je absoluut fantastische dingen over vis kunt leren.

Over het algemeen is de dierenwereld rijk en mooi. Als we echter praten over wat verborgen ligt in de diepten van de zeeën, dan is dit een echt onuitputtelijke bron van mysteries en geheimen. Wat is de Mariana Trench?

Dus, voor jou de meest interessante feiten over vis.

 1. Sommige vissenscholen kunnen meer dan een miljoen mensen tellen.
 2. In de natuur is er een longvis, die zowel kieuwen als longen heeft. Door deze unieke structuur van het lichaam kan het enkele maanden zonder water bestaan.
 3. De samenstelling van de lippenstift bevat componenten van vissenschubben.
 4. De overgrote meerderheid van de vissen broedt door eieren te gooien, maar er zijn ook levendbarende vissen. Deze omvatten verschillende soorten haaien.
 5. Sommige mensen zijn bang voor haaien, omdat deze roofdieren soms mensen aanvallen. Maar hier is het noodzakelijk om een ​​interessant feit te vermelden: meer mensen sterven aan gewone bijen dan aan haaienaanvallen.
 6. Van alle vissoorten hebben alleen haaien oogleden.
 7. De meeste vissen kunnen kleuren onderscheiden.
 8. Niet alleen elektrische pijlstaartroggen, maar ook elektrische aal kan een persoon doden in een fractie van een seconde met één aanraking.
 9. Heb je ooit gehoord van vliegende vis? Ze kunnen tot 50 m boven het water vliegen, maar er zijn gevallen geweest waarin ze een afstand van meer dan 200 m aflegden. Tijdens de vlucht stijgen deze vissen tot een hoogte van 5 meter.
 10. Een interessant feit is dat er sommige soorten palingen zijn die de staart naar voren kunnen laten zwemmen.
 11. De meest giftige vis op aarde is vissteen.
 12. Van alle vissen wordt de walvishaai als de grootste beschouwd. Hij kan tot 20 m hoog worden en ongeveer 25 ton wegen.
 13. De langzaamste vis is zeepaardje, alleen in een staande positie in water zwemmen.
 14. De varende vis wordt als de snelste beschouwd. Deze wendbare vis ontwikkelt snelheden tot 100 km / h. Zo bleek dat ze de meeste dieren zonder problemen kon ontlopen.
 15. Weet je dat er vissen zijn die hun geslacht kunnen veranderen?
 16. Een sprinklervis kan een stroom water uitspugen in vliegende insecten. Dus ze jaagt en voedt zichzelf.
 17. Tijdens het broedseizoen kan een kabeljauw meer dan 5 miljoen eieren leggen.
 18. Als je geen slachtoffer wilt worden van groupers (een geslacht van roofvissen uit het stenen baarsgezin), moet je bij hen wegblijven. Deze wezens vallen iedereen aan die probeert te zwemmen in hun territorium.
 19. Latimeria wordt beschouwd als de oudste vis op de planeet.
 20. Bassogigas is de diepste vis. Het kan worden ondergedompeld in water tot een diepte van 8 km. Dit is gewoon ongelooflijk!
 21. Vis Anabas weet perfect bomen te kruipen.
 22. Elektrische pijlstaartrog heeft 4 keer meer smaakpapillen dan mensen.
 23. Een van de meest flegmatische vissen is de poolhaai van Groenland. De snelheid tijdens het zwemmen is niet hoger dan 2 km / h.
 24. Een zwarte liveglot die op grote diepte leeft, kan het slachtoffer, dat twee keer zo groot is als het is, zonder problemen doorslikken.

Bekijk de video: 15 WEETJES over MINECRAFT (December 2019).

Loading...