Descartes plein

Ieder van ons wordt voortdurend geconfronteerd met de noodzaak van besluitvorming. We beslissen wat we 's avonds doen, waar we morgen na het werk of studie naartoe gaan, welke specialiteit we kiezen, met wie we een gezin kunnen stichten, enz. en ga zo maar door

En als eenvoudige oplossingen relatief eenvoudig voor ons zijn, dan komen bij serieuze problemen bepaalde problemen naar voren. Om het meest gebalanceerd in elke situatie te doen, is het aanbevolen om een ​​speciale besluitvormingsmethode te gebruiken.

Vandaag vertellen we je over een geweldige tool voor persoonlijke ontwikkeling: Descartes Square. Trouwens, als het makkelijker voor je is om informatie met behulp van video waar te nemen, kijk dan eens naar Descartes Square over deze video.

Wat is Descartes vierkant

René Descartes, een uitstekende Franse filosoof, wiskundige en wetenschapper, stelde een unieke methode voor om de juiste beslissing te nemen, ongeacht de complexiteit ervan. Deze methode werd genoemd: Descartes Square.

Zijn essentie, zoals alles briljant, is extreem eenvoudig. Eerst moet je dit vierkant van Descartes op een vel papier tekenen. Het is helemaal niet moeilijk om dit te doen: snij het vel gewoon in vier delen.

Wanneer het artistieke gedeelte van het werk is voltooid, kunt u doorgaan met de directe besluitvormingstechniek. Om dit te doen, beantwoord 4 vragen:

Descartes Square, als een besluitvormende techniek, is niet alleen een interessante focus voor lui die graag praten over persoonlijke ontwikkeling. Dit is eigenlijk een geldige techniek die herhaaldelijk zijn doeltreffendheid heeft bewezen.

Probeer het in het echte leven toe te passen, en je zult verbaasd staan ​​over hoe voor de hand liggend deze of die oplossing lijkt, die, voorafgaand aan het werken met Descartes square, buitengewoon moeilijk leek.

Een voorbeeld van het gebruik van Descartes square

Om te begrijpen hoe deze techniek in de praktijk werkt, geven we een voorbeeld van iemand die een nieuwe baan wil krijgen.

Om te beslissen of je een bekend en vertrouwd werk wilt veranderen in iets nieuws en onvoorspelbaars, moet je de al bekende vragen beantwoorden, waarvan er slechts vier zijn.

Wat gebeurt er als dit gebeurt?

Wat gebeurt er als dit niet gebeurt?

1. Ik zal een hoger salaris hebben.

2. Meer mogelijkheden voor persoonlijke groei.

3. Het zal interessanter zijn om te werken, omdat dit gebied dichter bij mij staat.

4. Ik zal nieuwe materialen moeten leren.

5. U zult de comfortzone moeten verlaten, omdat dit in het begin moeilijk zal zijn.

1. Ik krijg een salaris dat niet voldoet aan al mijn behoeften.

2. Ik zal een gewone manier van leven hebben.

3. Er zal constante zorg zijn over het gebrek aan vooruitzichten.

4. Mijn gevoel van eigenwaarde zal afnemen omdat ik het niet heb aangedurfd moeilijkheden te ondervinden voor de mogelijke verbetering van mijn leven.

Wat zal niet zijn als dit gebeurt?

Wat zal niet zijn als dit niet gebeurt?

1. Ik zal niet gewend zijn en het leven niet meten, vooral aan het begin.

2. Ik zal geen problemen met geld hebben.

3. Ik zal geen schuldcomplex hebben vanwege het feit dat ik niet de kans heb gebruikt die zich aan mij heeft gepresenteerd.

4. Ik zal geen schulden en tegoeden hebben.

5. Ik zal niet een langzame degradatie van het individu hebben.

1. Ik zal geen stressvolle situaties hebben in verband met de nieuwe baan.

2. Ik heb niet genoeg geld om mijn gezin te onderhouden.

3. Ik zal geen kans maken op carrièregroei.

4. Ik zal geen problemen hebben met de studie van nieuwe materialen.

5. Ik hoef geen nieuwe contacten te leggen en veel formaliteiten te vervullen in het nieuwe team.

Besluitvormingsmethode

Houd in gedachten dat alle antwoorden die je nodig hebt om op papier te schrijven, dan om de juiste beslissing te nemen. Bovendien is het mogelijk om het plein van Descartes zelf niet te vullen, maar bijvoorbeeld met het hele gezin, als je de familiekwestie oplost.

Er moet ook worden opgemerkt dat bij het beantwoorden van de vraag van een bepaalde sector, alle andere gedachten volledig worden genegeerd. Het is ook niet nodig om vragen uit andere delen van het Descartes-vierkant te bekijken, zodat ze je niet afleiden.

Als je denkt aan de vraag "Hhet zal niet zijn als dit gebeurt? ", denk hier alleen aan, zowel vanuit een positieve als vanuit een negatieve positie, en schrijf alles zoals het is in het juiste blok.

En pas als je de antwoorden op deze vraag hebt ingevuld, ga je naar het volgende blok.

Hoe een beslissing te nemen met Descartes square

Een beslissing nemen met het Descartes-vierkant is heel eenvoudig. Herlees uw antwoorden in alle sectoren en plaats een plus naast elk positief argument en een negatief bij elk negatief argument.

Tel dan het aantal voor- en nadelen en ... doe wat geweten dicteert.

Deze techniek is niet alleen effectief, maar ook zeer nauwkeurig, wat in de praktijk meer dan eens is bewezen.

Als je zelfs een klein verhaal kent, zou je moeten begrijpen dat Descartes het slechte niet zal adviseren. Deze man was erg slim.

Om de besluitvormingstechniek te testen, stel jezelf de vraag: moet ik me abonneren op de site InteresnyeFakty.org?

Als het totale aantal plussen groter is dan het aantal minpunten - abonneer je. Als er meer minnen zijn, doe dan welk geweten dicteert.

Bekijk de video: Découvrez l'Université Paris Descartes (December 2019).

Loading...