Bezienswaardigheden van St. Petersburg

St. Petersburg kan met recht worden beschouwd als een van de mooiste Europese steden. Tegenwoordig is het het belangrijkste toeristische centrum van Rusland.

Op het grondgebied van St. Petersburg bevinden zich veel historische gebouwen, parken en musea, die de meest waardevolle voorwerpen van wereldbelang opslaan.

In St. Petersburg zijn er veel gebouwen gemaakt in verschillende architecturale stijlen, waarbij wordt gekeken naar wat mogelijk wordt om mentaal over te gaan naar het Petrine-tijdperk.

Beschrijving en foto's van de bezienswaardigheden van St. Petersburg

Liefhebbers van interessante feiten over steden en landen bieden de belangrijkste attracties van St. Petersburg.

Hier wordt de nadruk gelegd op de beschrijving van attracties en een selectie van foto's met interessante plaatsen van Peter, zie hier.

Peterhof

Peterhof is de voormalige residentie van Peter I, die hij in de 18e eeuw oprichtte. De schaal van dit architectonische meesterwerk is gewoon indrukwekkend. Het is niet verwonderlijk dat veel toeristen en zelfs kunstcritici dit gebouw "Russian Versailles" noemen.

Peterhof

Natuurlijk heeft het paleis- en parkensemble in de 300 jaar van zijn bestaan ​​enkele veranderingen ondergaan. Bovendien werden tijdens de Tweede Wereldoorlog vele delen van Peterhof door vijandelijke granaten vernietigd, waardoor het letterlijk van de ruïnes moest worden hersteld.

Op het grondgebied van de unieke bezienswaardigheden van Sint-Petersburg - Peterhof, kunt u tientallen ongelooflijk mooie fonteinen, bloembedden en prachtige steegjes bekijken voor wandelingen, die doen denken aan de glorieuze periode van het bewind van Peter I.

Grand Catherine Palace

Dit historische complex tot de 20e eeuw heette het Grand Palace van Tsarskoye Selo. Het ligt in de buurt van St. Petersburg in de stad Pushkin. De bouw ervan begon in de 18e eeuw volgens het project van de beroemde Italiaanse architect Rastrelli.

Grand Catherine Palace

Dit complex begon uit te breiden tijdens het bewind van Elizabeth. Het paleis is gemaakt in de barokstijl en de kamers in het paleis hebben rococo-elementen. Tegenover dit gebouw kunt u grote gebieden bezaaien met grasvelden zien en versierd zijn met verschillende standbeelden.

Staat Hermitage

Het Staatsmuseum de Hermitage is een van de belangrijkste kunst- en cultuurhistorische musea ter wereld, met vele unieke en kostbare kunstwerken. De belangrijkste attractie van St. Petersburg in de categorie van kunst.

In zijn grootsheid en het aantal tentoonstellingen kan de Hermitage alleen concurreren met het Louvre en de Vaticaanse musea. De exposities bestaan ​​uit zes structuren, die ongeveer 3.000.000 verschillende tentoonstellingen opslaan. Een van de opmerkelijkste gebouwen is het Winterpaleis, dat in het verleden dienst deed als woning voor de koning en zijn familie.

Staat Hermitage

Het paleiscomplex werd gebouwd onder leiding van dezelfde Rastrelli in de stijl van de 'Elizabethaanse barok'. Het dak rond de omtrek is versierd met menselijke beelden en verschillende ornamenten.

Palace Square

Palace Square is tweemaal zo groot als het Rode Plein in Moskou. Dit architecturale ensemble werd gebouwd aan het begin van de 18-19 eeuw. In het midden van het Palace Square, dat ideale geometrische verhoudingen heeft, is een Alexandrijnse kolom geïnstalleerd.

Palace Square

Dit monument werd opgericht in opdracht van Nicholas I ter ere van de overwinning van het Russische rijk op het Franse leger van Napoleon Bonaparte. Vanuit een vogelperspectief ziet het plein er bijzonder mooi uit. Ongetwijfeld, Palace Square is een van de belangrijkste attracties van St. Petersburg.

Museum-Reserve Pavlovsk

Eerder op de site van dit paleis en parkcomplex lag het koninklijke land dat bestemd was voor de jacht. Het reservaat besloeg een oppervlakte van 600 hectare. In 1777 werden deze landen overgedragen aan het bezit van de erfgenaam van de troon - Paulus I.

Museum-Reserve Pavlovsk

Hij was het die besloot een zomerpaleis te bouwen op deze plek, die de residentie van Paulus I zou worden. Na de dood van de keizer, bleef zijn vrouw in dit gebouw wonen, veel gedaan om het paleis- en parkensemble te verbeteren.

Hoofdgebouw Admiraliteit

Dit prachtige gebouw, gebouwd aan de kust van de Neva, was de eerste scheepswerf. Het gebouw is versierd met een lange torenspits, op de top van die is een boot. Het gebouw is een van de belangrijkste symbolen van St. Petersburg.

Hoofdgebouw Admiraliteit

In het tijdperk van Peter de Grote was hier een actief fort, dat tijdens de Noordelijke Oorlog de scheepswerf verdedigde tegen vijandelijke troepen. Sinds 2012 is het hoofdkwartier van het Marine Command gevestigd in het Admiraliteitsgebouw.

Alexandria Theatre

De eerste in de geschiedenis van het Drama-theater in Rusland, gebouwd voor het publiek om te bezoeken. Het werd gebouwd in het midden van de 18e eeuw in opdracht van Elizaveta Petrovna. Enige tijd later, na de bouw van het eerste gebouw, werd de herstructurering uitgevoerd onder leiding van de Russische architect van Italiaanse afkomst, Karl Rossi.

Alexandrinsky Theatre

In het Alexandrië Theater - opmerkelijke bezienswaardigheden van St. Petersburg, werkte een van de meest beroemde Russische regisseurs: Igor Terentyev, Sergei Radlov, Nikolai Petrov, Leonid Vivien en andere beroemde figuren van theatrale kunst.

Mariinsky Theatre

Het Mariinsky-theater wordt beschouwd als de belangrijkste operastad van St. Petersburg. Dit gebouw werd gebouwd in opdracht van Alexander I in het midden van de 19e eeuw. Het was deze keizer die de naam gaf aan dit theater ter ere van zijn vrouw, Maria Alexandrovna.

Mariinsky Theatre

De constructie en planning van de constructie werd geleid door de getalenteerde meester Alberto Cavos. Optredens in het Mariinsky Theater zijn erg populair bij zowel Russische als buitenlandse fans van operakunst. Dit oriëntatiepunt zal vooral waardevol zijn voor diegenen die geïnteresseerd zijn in kunst.

Kunstkamera

Het museum werd gebouwd in opdracht van Peter I. Gedurende 3 eeuwen werden hier unieke anatomische zeldzaamheden en anomalieën verzameld. Aanvankelijk waren er in het museum mensen met verschillende lichamelijke handicaps. Gedurende de driehonderd jaar oude geschiedenis heeft de kunstkamera altijd grote belangstelling genoten.

Kunstkamera

Op dit moment worden meer dan 1 miljoen exemplaren van anomalieën opgeslagen. Tegenwoordig kunnen bezoekers van de Kunstkamera zien in razpirpovannom of een andere vorm van de zeldzaamste tentoongestelde voorwerpen, tentoongesteld voor iedereen te zien. De Kunstkamera is niet alleen een herkenningspunt van St. Petersburg, maar ook een unieke verzameling van menselijke anomalieën bewaard in zijn ware vorm.

Peter I's huis

Het gebouw is het eerste woongebouw in St. Petersburg van het begin van de 18e eeuw, waarin tsaar Peter leefde van 1703 tot 1708, tijdens de bouw van de stad. Vandaag is dit houten huis verplaatst naar een andere plaats en wordt beschermd tegen vernietiging door een stenen frame.

Peter I's huis

Volgens de legende werd dit herkenningspunt in slechts 3 dagen gebouwd door bekwame vakmensen. Sinds 1930 opereert een museum op het grondgebied, dat door iedereen kan worden bezocht en persoonlijk de persoonlijke bezittingen van de keizer kan zien.

Russisch staatsmuseum

Dit is 's werelds grootste museum voor Russische kunst. Het werd geopend aan het einde van de 19e eeuw. Zijn verzameling bestaat uit verschillende tentoonstellingen van de Hermitage, de Academie voor Schone Kunsten, het Alexanderpaleis en enkele privécollecties.

Russisch staatsmuseum

De hoofdtentoonstelling bevindt zich op het grondgebied van het Mikhailovsky-paleis. In dit gebouw kun je de schilderijen zien van beroemde artiesten als Aivazovsky, Rublev, Surikov, Vasnetsov en andere Russische genieën van de schilderkunst.

Peter en Paul Fortress

Het fort, dat een vestingwerk is, begon te worden gebouwd in de 18e eeuw. Het is interessant dat het voor de hele tijd van zijn bestaan ​​nooit voor het beoogde doel is gebruikt, maar alleen als gevangenis voor gevangenen diende. Het is echter nog steeds een van de belangrijkste attracties van St. Petersburg.

Peter en Paul Fortress

Het complex omvat vestingmuren, bastions, hoofdpoorten en andere kantoorgebouwen. Op het grondgebied van het fort bevindt zich ook de Peter en Paul kathedraal, gebouwd in de stijl van de Russische barok, die lange tijd werd beschouwd als de belangrijkste tempel van de noordelijke hoofdstad.

St. Isaac's Cathedral

Deze prachtige kathedraal is een echte decoratie van Sint-Petersburg en de grootste orthodoxe kerk in de stad. Een van de belangrijkste attracties van St. Petersburg.

St. Isaac's Cathedral

St. Isaac's Cathedral begon te worden gebouwd door de beslissing van Nicholas I, die persoonlijk toezicht hield op de constructie. De kathedraal is gemaakt in de Byzantijnse stijl met elementen uit de neorenaissance. De tempel ontving zijn naam ter ere van St. Isaac van Dalmatië.

Kazan kathedraal

Kazan Cathedral kan een van de belangrijkste orthodoxe kerken van Sint-Petersburg worden genoemd en heeft een unieke aantrekkingskracht.

Kazan kathedraal

De constructie stond onder toezicht van architect A. Voronikhin. De eerste steen van de Kazankathedraal werd gelegd in aanwezigheid van Alexander I. Het pand in de tempel is versierd met prachtige zuilengalerijen, vandaar dat de kathedraal lijkt op een luxueus paleis in plaats van een traditionele orthodoxe kerk.

Kerk van de Verlosser op het bloed

Dit prachtige gebouw werd gebouwd door de beslissing van Alexander III op de plaats waar zijn vader Alexander II werd gedood. De hoogte van de tempel is precies 81 m, omdat het verband houdt met de tragische dood van de keizer in 1881.

Kerk van de Verlosser op het bloed

De bouw van de kerk van de Verlosser op het Bloed werd in 1907 voltooid, maar er werden nooit kerkdiensten gehouden in de kathedraal zelf: alleen diensten ter herdenking van de gedode keizer. In het Sovjettijdperk werd de tempel gebruikt als opslagruimte, evenals als mortuarium. In 1997 werd besloten om een ​​museum in de kathedraal te openen.

St. Nicholas Naval Cathedral

Nikolsky Cathedral werd gebouwd in de 18e eeuw op het grondgebied van de voormalige regiments zee hof. Binnenin is het icoon van St. Nicholas the Wonderworker, dat vooral vereerd wordt door orthodoxe christenen.

St. Nicholas Naval Cathedral

Tegen het einde van de 19e eeuw, in de buurt van deze bezienswaardigheden van St. Petersburg, werden een opvangcentrum voor oudere vrouwen, een ziekenhuis, een school en een liefdadigheidsinstelling geopend. Religieuze diensten worden regelmatig gehouden in de tempel ter nagedachtenis van de dode matrozen.

Smolny-klooster

Smolny Convent werd gebouwd in opdracht van Elizabeth. Zijn architect was de Italiaanse meester Rastrelli, al door ons genoemd. Dit monument van Sint-Petersburg wordt ook wel het klooster van de opstanding Smolny Girl genoemd.

Vanwege constante militaire conflicten en slechte financiering, werd het Smolny-klooster ongeveer 90 jaar gebouwd. Er werd echter geen religieuze dienst gehouden.

Smolny-klooster

Dit gebeurde vanwege het feit dat met de komst van de bolsjewieken alle gebruiksvoorwerpen in de tempel in beslag werden genomen door de relevante autoriteiten. Sinds 1990 is er een concertzaal in de kathedraal.

Alexander Nevsky Lavra

Het klooster werd gebouwd in opdracht van Peter I, die een klooster wilde bouwen ter ere van de overwinning van Alexander Nevsky op de Duitse Orde. Dit monument van St. Petersburg is ook interessant omdat de relikwieën van Alexander Nevsky, die een echte held is geworden en zelfs een symbool van het Russische volk, erin zijn opgeslagen.

Alexander Nevsky Lavra

Eenmaal in het klooster was er een opvang voor de armen, een ziekenhuis en zelfs een drukkerij. Aan het einde van de 18e eeuw kreeg dit complex de status van een laurier, omdat het een van de belangrijkste spirituele centra van Rusland was.

De bronzen ruiter

De beroemde bronzen ruiter bevindt zich op het Senatskaya-plein en is niet alleen een symbool van Sint-Petersburg, maar ook voor veel zijn symbool. Het werd opgericht ter ere van de stichter van St. Petersburg - Peter I. De initiatiefnemer van de installatie van het monument was keizerin Catharina II.

De bronzen ruiter

Het is authentiek bekend dat de keizerin immens respecteerde en zelfs Peter de Grote bewonderde. Dat is waarom ze zijn geheugen in brons wilde bestendigen. De auteur van de Bronze Horseman is de Franse beeldhouwer Falcone.

Huis van het bedrijf "Singer"

Dit prachtige gebouw is gebouwd in moderne stijl. Binnen is het een boekhandel. Aan het begin van de 20e eeuw was dit symbool van St. Petersburg eigendom van het beroemde Amerikaanse bedrijf Singer.

Huis van het bedrijf "Singer"

Aanvankelijk zou het gebouw bestaan ​​uit 11 verdiepingen die bestemd zijn voor kantoren. Het was echter mogelijk om slechts 7 verdiepingen te bouwen. Niettemin past het gebouw perfect in het omringende landschap.

Nevsky Prospect

Nevsky Prospect - de hoofdstraat van St. Petersburg. Een van de meest opwindende en beroemde bezienswaardigheden van de stad. De lengte van de laan is 4,5 km en de breedte is van 25 tot 60 meter. Er zijn veel verschillende monumenten en bezienswaardigheden in St. Petersburg.

Aanvankelijk werd Nevsky Prospect ontworpen als de belangrijkste toegang tot de stad vanuit Moskou.

Nevsky Prospect

Er zijn altijd veel mensen op straat, want hier is het niet alleen aangenaam om te voet te lopen, maar je kunt ook winkelen in de beste winkels in de stad, gelegen langs de hele laan. Volgens veel St. Petersburg-mensen regeert hier de 'ware geest van Sint-Petersburg'.

Neva River

De Neva is niet alleen een van de grootste rivieren in Rusland, maar ook de belangrijkste waterweg van St. Petersburg. Volgens één versie komt de naam van de rivier van het Finse woord, dat letterlijk vertaald wordt als "diep moeras".

Neva

Vanaf de dijken van de Neva is het handig om het fokken van bruggen te observeren, te wandelen en te genieten van de schilderachtige uitzichten over de stad. De Neva-rivier is een oriëntatiepunt en een symbool van St. Petersburg.

Spit van Vasilyevsky Island

Op deze plaats is de Neva verdeeld in twee delen. Op Vasilyevsky Island zijn er veel architecturale structuren gemaakt in verschillende stijlen. Hierdoor kan dit oriëntatiepunt een echt museum worden genoemd, dat werd gebouwd, zowel door de mens als door de natuur zelf.

Spit van Vasilyevsky Island

Bijzondere aandacht wordt besteed aan de Rostral-kolommen. Interessant is dat ze tot het einde van de 19e eeuw als vuurtorens werden gebruikt om zeilers te helpen 's nachts te navigeren.

Palace Bridge

De paleisbrug, gebouwd over de Neva, is niet alleen een herkenningspunt, maar ook een echt symbool van Sint-Petersburg. Het verbindt het Vasilyevsky-eiland met het stadscentrum. De brug werkt al sinds 1916, maar de beroemde gesmede roosters werden pas 20 jaar na de bouw geïnstalleerd.

Palace Bridge

De paleisbrug werd herhaaldelijk gereconstrueerd. Tot 1998 was er een tramlijn. Het totale gewicht van de constructie is ongeveer 700 ton. Verrassend genoeg zijn sommige delen van de Palace Bridge meer dan 100 jaar oud. Dit gebouw is vooral 's nachts prachtig, op het moment van de gloed van duizenden felle lichten.

Kronstadt

Kronstadt is een Russische havenstad op het eiland Kotlin en de aangrenzende kleinere eilanden van de Finse Golf en een dam. Meer dan 300 jaar van zijn geschiedenis, zijn hier 17 zeehavens gebouwd, gelegen rond het eiland en die als verdedigingssystemen dienen.

Kronstadt

Vandaag is Kronstadt een handelshaven en een plaats voor scheepsreparaties. Het historische centrum, dat een uniek monument is, staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Tot nu toe kun je hier de talloze ruïnes van verschillende forten persoonlijk zien.

Cruiser "Aurora"

Misschien is de cruiser "Aurora" over de hele wereld bekend. Dit oorlogsschip nam deel aan het legendarische Tsushima-gevecht. Het beroemde schip werd beroemd nadat in oktober 1917 een beroemd schot werd afgevuurd. Dit historische salvo was het signaal voor de bestorming van het Winterpaleis en het begin van de Grote Oktoberrevolutie van 1917.

Tot 1940 werd het schip gebruikt voor het beoogde doel en na 8 jaar vertrok het naar een welverdiende rust, waardoor het een van de belangrijkste attracties van St. Petersburg werd.

Cruiser "Aurora"

Vandaag kan de Cruiser "Aurora" een soort museum op het water worden genoemd. Iedereen kan het bezoeken en de verschillende interessante exposities aan boord bekijken.

Zomertuin

De zomertuin is niet alleen een historisch monument, maar ook het oudste park in Sint-Petersburg, dat werd opgericht tijdens het leven van Peter de Grote. Deze tuin werd gebruikt als een van de koninklijke residenties.

Elk jaar groeide het steeds meer, en als gevolg daarvan werd het een prachtige pittoreske plaats waar je een heerlijke tijd van rust kunt hebben.

Zomertuin

Een interessant feit is dat keizerin Elizabeth gewone mensen toestond dit park te bezoeken, maar alleen als ze zelf niet in de woning was.

Lions of St. Petersburg

De noordelijke hoofdstad is vol met beelden van leeuwen, die meer dan 1000 tentoonstellingen tellen. Natuurlijk kan dit geen mijlpaal van de stad zijn. Beelden werden zowel in Sint-Petersburg gemaakt als uit het buitenland gebracht. Sommige van deze stenen figuren hebben grote vleugels, uitgespreid of opgetrokken.

Lions of St. Petersburg

Stadsgevels zijn prachtig ingericht, niet alleen met beelden van leeuwen, maar ook hun bas-reliëfs. Данные животные исполняют роль символических стражей, призванных беспрерывно охранять Санкт-Петербург. Самыми знаменитыми львами Петербурга являются те, что находятся на Дворцовой пристани.

Крыши Санкт-Петербурга

Degenen die geen hoogtevrees hebben zullen zeker genieten van een van de meest populaire excursies van St. Petersburg - een wandeling op de daken van de gebouwen van de stad. Iedereen kan niet alleen het prachtige panorama zien, maar als je de dageraad daar wilt ontmoeten.

Daken van St. Petersburg

Tijdens zo'n excursie vertelt gidsenbroeken je veel interessante verhalen over de bezienswaardigheden van Sint-Petersburg.

Witte nachten

Witte nachten zijn echt unieke natuurverschijnselen en een van de belangrijkste attracties van Sint-Petersburg. In de zomer gaat de zon nauwelijks onder en de donkere tijd duurt slechts 2-3 uur. Veel mensen bezoeken St. Petersburg speciaal in juni of juli om een ​​romantische tijd te hebben.

Witte nachten

Op zulke dagen wandelen veel mensen langs de dijken van de Neva, genieten van de scheiding van bruggen, socialiseren in cafés en genieten gewoon van het leven. Als je nog nooit in de stad Peter de Grote bent geweest, zorg dan dat je tenminste de witte nachten ziet.

Bekijk de video: Cultuurreis Sint Petersburg - Rusland (December 2019).

Loading...