De uitvinding van het wiel

Er is geen consensus over wanneer en hoe het wiel is uitgevonden, omdat het wiel in verschillende landen en op verschillende tijden is uitgevonden. Ongetwijfeld één ding - een van de belangrijkste uitvindingen van de mensheid is het moeilijk om een ​​andere dergelijke ontdekking te vinden, die zo'n krachtige impuls zou geven aan de ontwikkeling van technologie.

Eeuwenlang heeft de oorlog bijgedragen aan de ontwikkeling van wetenschap en technologie. Bijvoorbeeld, de strijdwagens die de Sumeriërs uitvonden, werden geperfectioneerd door de oude Egyptenaren, die ze comfortabeler en sneller maakten.

De geschiedenis van de uitvinding van het wiel

Ongeveer 6.000 jaar geleden begonnen mensen mechanismen te gebruiken die hen in staat stelden zware lasten te slepen - slepen en rollen. Volokusha bestond uit twee lange palen, waarvan de vooreinden met behulp van lederen riemen aan het harnas van een paard of hert waren bevestigd, en de achtereinden vrij over de grond gesleept.

Om de lading tussen de achtereinden van de schraper te borgen, werden een of twee dwarsbalken geïnstalleerd. Om bijzonder zware voorwerpen, zoals rotsblokken of bijvoorbeeld boten, te slepen, werden schaatsbanen daaronder geplaatst, ze legden ronde boomstammen.

Toen het mogelijk was om het object te verplaatsen, bleven de boomstammen achter en werden ze gedragen en voor de lading geplaatst om hem verder te brengen. Misschien werden tegelijkertijd de eerste waarnemingen gedaan over de eigenschappen van roterende lichamen, wat leidde tot de uitvinding van het wiel zelf.

Als de logboekbaan bijvoorbeeld om wat voor reden dan ook dunner was in het midden dan aan de randen, dan ging deze gelijkmatiger onder de belasting. Dit opmerkend, verbrandden mensen opzettelijk de rollen op een zodanige wijze dat het middendeel dunner werd en de zijdelen ongewijzigd bleven.

Aldus werd een apparaat verkregen, dat een prototype is van een as met twee schijven die aan zijn uiteinden zijn gemonteerd.

In de loop van verdere verbeteringen bleven er slechts twee rollen aan de uiteinden van de massieve stam en er verscheen een as ertussen.

Dus het wiel werd uitgevonden en de eerste wagen verscheen. Misschien is het moeilijk om een ​​andere ontdekking te vinden die zo'n krachtige impuls zou geven aan de ontwikkeling van technologie.

Een wagen, een pottenbakkerswiel, een windmolen, een waterlift en een blok - dit is niet een complete lijst van apparaten op basis van het wiel. Het gebruik van wielen voor archeologen is een indicator van de ontwikkeling van de beschaving.

Het vroegste bewijs van wielgebruik dateert van rond 3200 voor Christus. e. Sumerische fresco's in Mesopotamië tonen karren met massieve wielen gemaakt van twee stukken hout, die een cirkelvorm hebben gekregen. In het midden van elk wiel is een as bevestigd door een wig.

Het massieve massieve wiel liet echter niet toe dat de kar een grotere snelheid ontwikkelde. En aangezien het meer dan eens in de geschiedenis van de mensheid gebeurde, stimuleerden oorlogen een snelle doorbraak in de ontwikkeling van technologie.

In de loop van de volgende 3000 jaar veranderden zware, os getrokken karren, ontworpen om goederen te vervoeren, in hogesnelheid en manoeuvreerbare strijdwagens getrokken door paarden.

Het ontwerp van de wielen is ook perfecter geworden: lichte wielen met breinaalden, een naaf en een gebogen rand zijn verschenen.

Andere beschavingen kwamen onafhankelijk tot de uitvinding van het wiel. In China werd het wiel rond 2800 voor Christus uitgevonden. e., en in ongeveer 100 voor Christus. e. de Chinezen kwamen met een kruiwagen.

In Europa werd de auto vele eeuwen later uitgevonden. Het beeld van de auto is op de gebrandschilderde ramen van de XIII eeuw in de kathedraal van Chartres in Frankrijk.

In 4-3 eeuwen voor Christus. e. Grieken begonnen wielen niet in voertuigen te gebruiken, maar in mechanismen bedachten ze een tandwielaandrijving en een hefblok.

Vanaf ongeveer 85 voor Christus. e. ze begonnen ook een waterrad te gebruiken, wat het gebruik van waterenergie voor het werk van zware molenstenen mogelijk maakte.

De Chinezen hebben het draaiwiel uitgevonden voor het draaien tussen 500 en 1000. BC. e. Dezelfde uitvinding werd in het begin van de 13e eeuw in Europa gemaakt.

Het ronddraaiende wiel was een vliegwieloptie. Het draaide de spil, waardoor een draad vele malen sneller dan handmatig kon worden geregen. Vliegwiel speelde een belangrijke rol in het tijdperk van de industriële revolutie.

Het vliegwiel was bevestigd aan de zuigers van de stoommachine en het veranderde de energie van stoom in een roterende mechanische beweging, die de machines in de fabrieken deed bewegen, molenmeel malen en locomotieven langs de rails drijven.

Het pottenbakkerswiel, dat enkele eeuwen voor de kar verscheen, zou als een aanzet kunnen dienen voor de uitvinding van het rad. Sommige landen gebruiken het nog steeds.

Bij handvormvaten moet de standaard waarop zij staan ​​van tijd tot tijd worden geroteerd. Om de rotatie van de standaard te vergemakkelijken, vermoedde een onbekende pottenbakker dat deze op de as moest worden versterkt. Hij merkte al snel dat met de snelle rotatie van het voetstuk, de schepen een meer regelmatige vorm konden krijgen.

Dus verscheen waarschijnlijk een handaardewerkwiel, dat de basis vormde voor de uitvinding van de oude Grieken en Egyptenaren van het vliegwiel - een wiel met een massieve rand, dat op de as van een machine was gemonteerd die de energie van een impuls omzet in een consistente vloeiende beweging.

Ongebruikelijke wielen

Er wordt aangenomen dat het wiel onbekend was voor de volkeren van Amerika. Archeologen werden getroffen door het feit dat de technologisch geavanceerde beschavingen van de Nieuwe Wereld - de Maya's en de Azteken - de wielen niet kenden vóór de komst van de Europeanen op het continent (16e eeuw). En plotseling was er bewijs dat dit niet helemaal waar is.

In 1880 ontdekte de Franse ontdekkingsreiziger Claude Joseph Desire Charnay (1828-1915) een speelgoed met wielen tijdens de opgravingen in Tenenepanko op Mount Popocatepetl (Mexico). Ze dateerde van 1500 voor Christus. e. en was gemaakt van steen.

Maar sinds de Azteken wisten hoe ze wielen moesten maken, waarom gebruikten ze die dan niet in het dagelijks leven? Er is een theorie dat Charney geen "speelgoed" vond, maar een onderwerp van religieuze aanbidding.

Het wiel in de religieuze symboliek van vele culturen wordt geassocieerd met de zon, omdat de spaken ervan lijken op de stralen van een hemellichaam, dat in een cirkel beweegt en levend lijkt. Het beeld van het wiel is te vinden op de oude monumenten van Egypte, India, Mexico.

Een van de "speelgoed" van de Azteken, gevonden door Charney in 1880, bewijst dat de oude Amerikaanse culturen het wiel kenden.

Het wiel is de basis voor vele uitvindingen. Dankzij hem werden tandwielen, uitrusting, turbine en wieltransport uitgevonden. Dit oude Egyptische mechanisme functioneert nog steeds: de stieren verdraaien een schacht die het irrigatiesysteem met water pompt.

Belangrijke data

Korte geschiedenis van de uitvinding van het wiel in de data.

BC

gebeurtenis

2800Ook in China vond hij het wiel uit.
500-1000In China heeft het draaiwiel uitgevonden.
3500In Mesopotamië de kleikring uitgevonden.
3200In Mesopotamië vond een wiel uit met een as voor karren.
85In Griekenland is een wielmolen uitgevonden.

Bekijk de video: Ronde vorm raakt in zwang (December 2019).

Loading...