De grootste onderzeeër

Weet jij wat de grootste onderzeeër ter wereld is? Immers, als u geïnteresseerd bent in de rubriek '' s Werelds meest-meest ', dan heeft u misschien wat gegevens over dit onderwerp.

Voordat we overgaan tot de directe beschrijving van interessante feiten over deze onderzeeër, geven we de algemene gegevens aan.

'S Werelds grootste onderzeeër is gemaakt in de USSR. Ze heeft twee namen: "Shark" en "Typhoon." De lengte van deze onderzeeër is 173 meter en de breedte is 24 meter.

Een interessant feit is dat de "Shark" wordt vermeld in het Guinness Book of Records als de grootste onderzeeër ter wereld.

Aan het einde zullen we unieke foto's van deze onderzeeër laten zien.

De grootste onderzeeër ter wereld

In de tweede helft van de 20e eeuw begon een actieve wapenwedloop tussen de Sovjet-Unie en de Verenigde Staten. Elk van deze staten streefde naar een leidende positie in militaire, ruimte- en wetenschappelijke confrontaties.

In de jaren zeventig begonnen beide superkrachten een nucleaire onderzeeërvloot te bouwen. Als gevolg hiervan werden unieke nucleaire raketcruisers gebouwd.

De Amerikanen zijn erin geslaagd om de projectonderzeeër "Ohio" te implementeren. De onderzeeër "Shark", beter bekend als "Typhoon", werd een tegenaanval van de USSR.

Onderzeeërs van het project 941 "Shark"

De ontwerpers van Leningrad, samen met werkteams, onder leiding van S. N. Kovalev, startten het "Project 941".

Het doel van dit ambitieuze plan was de bouw van militaire onderzeeërs, die Amerikaanse tegenhangers zouden overtreffen in hun technische kenmerken.

Alle soorten werk vonden plaats in de onderneming "Sevmash". Daar werd 's werelds grootste onderzeeër' Shark 'gemaakt.

Een interessant feit is dat de bouw van "9 verdiepingen tellende" onderzeeërs orders voorzag voor meer dan 1.000 ondernemingen van de USSR.

Voor de eerste keer kondigde Leonid Brezhnev de oprichting aan van de Shark-serie op het 26e CPSU-congres, waarin stond:

"De Amerikanen hebben een nieuwe onderzeeër" Ohio "gemaakt met de Trident-I-raketten.Een vergelijkbaar systeem -" Typhoon "is ook bij ons."

Brezhnev heeft met name "Shark" "Typhoon" genoemd om tegenstanders van de Koude Oorlog foutief te betreden.

Sindsdien is de grootste onderzeeër echter bekend als beide namen.

Layout en afmetingen

De enorme omvang en vulling van een nucleaire reus verdienen speciale aandacht.

Onder de huid van de grootste onderzeeër bevindt zich een soort "catamaran", bestaande uit twee robuuste rompen, tegenover elkaar geplaatst.

Het torpedocompartiment en de centrale paal, inclusief de ruimte voor radioapparatuur, zijn absoluut waterdicht.

Alle 19 compartimenten in de onderzeeër communiceren met elkaar. Besturing "Typhoon" bevindt zich in de neus.

De ingenieurs voorzagen dat de grootste onderzeeër in koude gebieden zou kunnen worden gebruikt, waar het zeeoppervlak is bedekt met een dikke laag ijs. In dit opzicht is de commandotoren opzettelijk verbeterd.

"Shark" verbaast oprecht met zijn afmetingen. De lengte bedraagt ​​173 m, wat praktisch gelijk is aan 2 voetbalvelden.

De verplaatsing is ook niet verrassend, aangezien het ongeveer 50.000 ton is, wat bijna 3 keer meer is dan het Amerikaanse "Ohio".

kenmerken van

Volgens de snelheidsgegevens ontwikkelden de boten van de concurrerende landen ongeveer dezelfde snelheid - 44 km / h.

De Sovjet "Shark" zou 6 maanden autonoom kunnen werken, op een diepte van 400 m. Indien nodig zou hij nog eens 100 m onder zeeniveau kunnen zinken.

Om het in beweging te brengen, werden twee 190-megawatt kernreactoren geïnstalleerd, die twee turbines met een capaciteit van 50.000 pk activeerden. Ze slaagde erin snelheid te ontwikkelen met behulp van 2 schroeven, waarvan de diameter bijna 6 m bereikte.

108 matrozen en voormannen dienden in de grootste onderzeeër en het officierskorps bestond uit 52 man. De officieren woonden in hutten met 2 en 4 slaapplaatsen en de matrozen zaten in de hut, aan de binnenkant waren wastafels en televisies aanwezig.

In elk van de compartimenten leverde voortdurend geconditioneerde lucht op. In zijn vrije tijd kan elke matroos of officier gebruik maken van het zwembad of de sauna, of tijd nemen om te trainen in de sportschool.

Bestrijdingspotentieel

De grootste onderzeeër ter wereld werd in slechts enkele seconden volledig klaargestoomd voor gevechten. Ze had het vermogen om gelijktijdig tot 20 nucleaire raketten R-39 te produceren.

Zo'n nucleaire kanonnade kan de kust van de Verenigde Staten van Amerika onmiddellijk vernietigen.

Dit was echter niet het hele arsenaal dat de Tyfoon had. Het werd bijgewoond door ongeveer 20 verschillende torpedo's, evenals MANPADS "Igla". Voor deze onderzeeër was een speciaal gebouwd schip, dat, indien nodig, extra munitie aan boord van het schip kon leveren.

In de rangen

In de periode 1976-1989 werd 6 Septmash gelanceerd door Sevmash. Drie van deze onderzeeërs blijven tegenwoordig militaire dienst vervullen. Twee zijn in reserve en een wordt gebruikt voor trainingsdoeleinden.

Loading...