Evgeny Schwartz

Yevgeny Schwartz is een Russische Sovjet-romanschrijver en toneelschrijver, dichter, journalist en scenarioschrijver. De grootste populariteit bracht hem werken als "The Naked King", "Doctor Aibolit" en "Assepoester."

In de biografie van Schwartz veel interessante feiten, die we u nu meteen zullen vertellen.

Dus voor jou korte biografie van Eugene Schwartz.

Schwartz Biography

Evgeny L. Schwartz werd geboren op 9 oktober 1896 in Kazan.

Zijn vader, Lev Borisovich, werkte als districtskunstenaar en was een volbloed-jood. Moeder, Maria Fedorovna, was vroedvrouw.

Naast Eugene werd de jongen Valentine geboren bij de ouders van Schwartz.

Een interessant feit is dat zelfs vóór het huwelijk de vader van de toekomstige schrijver de Orthodoxie heeft aangenomen.

In 1898 werd Lev Borisovitsj gearresteerd op verdenking van revolutionaire agitatie. In dit opzicht begon de familie Schwartz te worden vervolgd.

Ze veranderden vaak van woonplaats en vestigden zich uiteindelijk in Maikop (de hoofdstad van de Republiek Adygea), waar Yevgeny zijn hele jeugd doorbracht.

Jeugd en adolescentie

Nadat hij zijn studie had afgerond, ging Schwartz naar de plaatselijke echte school. Daarna studeerde hij met succes aan de universiteit van Moskou, waar hij een diploma in de rechten behaalde.

In 1916 wordt Eugene Schwartz geroepen in de rijen van het Rode Leger. Het volgende jaar wordt hij overgeplaatst naar een militaire school in Moskou, waar hij wordt gecrediteerd als cadet. Zes maanden later wordt het geproduceerd in de vaandels.

Evgeny Schwartz in zijn jeugd

In 1918 blijft Schwartz dienen in het vrijwilligersleger, waar ze deelneemt aan de Kuban-campagne.

Daarna nam de toekomstige schrijver deel aan de vijandelijkheden nabij Yekaterinodar (nu Krasnodar).

In een van de veldslagen kreeg hij een ernstige kneuzing en was hij enige tijd in het ziekenhuis.

Nadat hij hersteld was van zijn ziekte, werd Schwartz gedemobiliseerd. Over het algemeen toonde hij zich als een dappere soldaat, waarvoor hij verschillende onderscheidingen ontving.

Al snel kwamen er in de biografie van Schwartz verschillende belangrijke gebeurtenissen voor. In 1920 trouwde hij met een jonge actrice en besloot hij ook de universiteit van Rostov binnen te gaan, waar hij begon te werken in de theaterworkshop.

Omdat hij een creatief persoon was, was hij weinig geïnteresseerd in wetgeving en besloot hij daarom in de kunstwereld te duiken.

Nadat hij is verhuisd naar Petersburg, begint Schwartz kleine rollen te spelen in verschillende uitvoeringen.

Om zijn gezin te voeden, krijgt hij een baan bij een boekhandel en wordt hij vervolgens persoonlijk secretaris van Korney Chukovsky.

Werkt Schwartz

Na een paar jaar vinden er veranderingen plaats in de creatieve biografie van Schwartz. Hij besluit zichzelf als schrijver te proberen. Een interessant feit is dat de eerste werken die hij publiceerde onder het pseudoniem "Grootvader Shed".

In 1924, in het jaar van de dood van Vladimir Lenin, schreef Yevgeny Lvovich het werk "Het verhaal van een oude Balalaika". Toen Samuel Marshak het las, waardeerde hij het werk van een beginnende schrijver.

Al snel nodigde Marshak Schwarz uit om te werken als redacteur bij de kinderuitgeverij Gosizdat.

Na een zekere populariteit te hebben ontvangen, bleef de prozaschrijver nieuwe werken schrijven, die later in verschillende tijdschriften werden gepubliceerd.

In 1928 werd het stuk "Underwood" uit zijn pen gehaald, dat al snel op het toneel van het Jeugdtheater begint.

Tijdens de biografie van 1930-1940. Yevgeny Schwarz heeft veel verhalen, gedichten en filmscripts geschreven.

De beroemdste toneelstukken waren "Princess and Swineherd", "Treasure" en "Naked King".

Tales of Schwartz

In 1934 trad Schwartz toe tot de Unie van Schrijvers van de USSR. Een paar jaar later schreef hij de toneelstukken "Little Red Riding Hood", "Shadow" en "The Snow Queen".

Op hetzelfde moment, het verhaal "De nieuwe avonturen van de gelaarsde kat."

Aan het begin van de Tweede Wereldoorlog was Schwartz in Leningrad en bijna onmiddellijk verhuisd naar Kirov. In deze stad blijft hij werken en werken in het theater schrijven.

Tijdens deze biografie komen de toneelstukken "One Night" en "Far Edge" uit onder de pen van Evgeny Schwarz, waarin hij vakkundig de verschrikkingen van oorlogstijd beschrijft, evenals wat de geëvacueerde kinderen moesten ondergaan.

Aan het einde van de oorlog schreef Schwartz het toneelstuk "The Dragon" en het sprookje "The Absent-minded Wizard."

In 1947 vond de première van de kinderfilm Assepoester plaats, gebaseerd op het Schwartz-toneelstuk met dezelfde naam. Interessant is dat beroemde Sovjet-kunstenaars, waaronder Faina Ranevskaya, hebben deelgenomen aan de schietpartij.

Het beeld heeft immense populariteit gewonnen, niet alleen in de USSR, maar ook ver buiten zijn grenzen.

Een jaar later publiceerde Yevgeny Lvovich het verhaal "First Grader" op basis waarvan de film later zou worden gemaakt.

Interessant genoeg werden tijdens het leven van Joseph Stalin veel werken van Schwartz verbannen voor het drukken. Na de dood van de leider van de naties, werd dit verbod opgeheven, dankzij welke lezers in staat waren om ten volle te genieten van het werk van een uitstekende schrijver.

In 1956 verscheen een van de beroemdste werken in de biografie van Schwarz, The Ordinary Miracle.

In die tijd stond Evgeny Lvovich op het hoogtepunt van zijn roem en werd hij beschouwd als een van de meest populaire en getalenteerde Sovjetschrijvers.

Tijdens zijn leven werden tientallen van zijn toneelstukken op het podium van het theater opgevoerd en werden de een na de ander geanimeerde en speelfilms opgenomen.

Persoonlijk leven

Zijn eerste vrouw in de biografie van Schwartz was actrice Gayane Kholodov, met wie hij in 1920 trouwde. Na 9 jaar hadden ze een meisje genaamd Natalia, die het enige kind in het leven van de schrijver zou zijn.

Interessant is dat Schwartz, ondanks de geboorte van zijn dochter, besloot het gezin te verlaten voor een andere vrouw. Voor koude zorg is de echtgenote een echte tragedie geworden.

De tweede vrouw van Yevgeny Schwarz was Catherine Obukh. Een interessant feit is dat omwille van de schrijver Obuk ​​ook het gezin heeft verlaten.

Het gezinsleven van Schwartz en Catherine Obukh is moeilijk om gelukkig te noemen.

Evgeny L'vovich organiseerde vaak scènes van jaloezie, waardoor ruzies en misverstanden ontstonden tussen de echtgenoten. Dit alles had een negatief effect op de gezondheid van de toneelschrijver.

dood

Evgeny L. Schwartz stierf op 15 januari 1958 op 61-jarige leeftijd. De oorzaak van zijn dood was een hartaanval.

De eminente schrijver werd begraven op de Theologische Begraafplaats in Leningrad.

Bekijk de video: Theater Pub - The Dragon 12 (December 2019).

Loading...