Interessante feiten over Minsk

Interessante feiten over Minsk laat je veel interessante dingen weten over de hoofdstad van Wit-Rusland. Minsk draagt ​​de eretitel van Hero City, beroemd om zijn heldhaftige verdediging tegen de aanval van de nazi's. Bovendien is het het grootste transport, politieke, economische en wetenschappelijke centrum van het land.

17 interessante feiten over Minsk

 1. Twee van de tien Wit-Russen wonen in Minsk.
 2. Minsk is vernoemd naar de rivier de Mene, wat "kleiner" of "ondiep" betekent.
 3. Een interessant feit is dat de botanische tuin op de derde plaats staat op het grondgebied van soortgelijke parken in Europa. Het beslaat een oppervlakte van 100 hectare.
 4. De oudste fontein in Minsk bevindt zich in het Alexanderpark. Hij begon te werken in 1874
 5. Wist je dat de eerste verwijzingen naar de hoofdstad van Wit-Rusland te vinden zijn in een manuscript uit 1067? Zo werd het record over Minsk bijna een eeuw eerder gemaakt dan over Moskou.
 6. Sinds de oprichting is Minsk 18 keer blootgesteld aan grootschalige branden, waarna het opnieuw werd opgebouwd.
 7. In de universiteit van de hoofdstad kun je de Foucault-slinger zien, die de exacte draaiing van de aarde rond zijn eigen as laat zien. In de wereld van zulke slingers zijn er maar een paar dozijn.
 8. Meer dan 840.000 bomen groeien in Minsk. Een interessant feit is dat elke vierde van hen linden is.
 9. Nabij Minsk ligt het stuwmeer Zaslavskoe. Locals noemen het vaak "de zee".
 10. Er zijn zoveel bloembedden in de hoofdstad dat hun totale oppervlakte vergelijkbaar is met het gebied van 10 voetbalvelden.
 11. Weet je dat Minsk wordt beschouwd als de meest criminele stad van het land? In het algemeen is alles echter rustig.
 12. Tijdens de bouw van de metro bouwers struikelden per toeval over de overblijfselen van een bosolifant. Ze vonden een meterbot met een diameter van 30 cm, dat zich op een diepte van 8 m bevond.
 13. De echte trots van Minsk is de Nationale Bibliotheek, die wordt beschouwd als een van de beste in Europa. Volledig geautomatiseerd systeem levert boeken aan bezoekers binnen 20 minuten. Tegenwoordig is het de hoogste service van dit soort op aarde.
 14. Het overheidsgebouw in Minsk bestaat uit duizenden kamers en meer dan 15 vergaderzalen. In het allerbelangrijkste: de Oval Hall, je ziet een enorme kroonluchter van 5 ton met 500 lampen.
 15. Een interessant feit is dat het hoofdkantoor van de CIS zich in Minsk bevindt.
 16. De spellingsregels van de Wit-Russische taal werden pas aan het einde van de 19e eeuw gevormd.
 17. Er zijn 20 musea, 26 parken, 26 boulevards en 159 pleinen in Minsk.

Bekijk de video: Minsk Reiseführer. Was zu sehen in Minsk - Sehenswürdigkeiten und interessante Orte 2019 (December 2019).

Loading...