Interessante feiten over mieren

Interessante feiten over mieren vertel je over het leven en het gedrag van deze insecten. Veel mieren worden geassocieerd met hard werken en kracht. Deze unieke wezens hebben hun eigen hiërarchie en wetten die hen helpen te overleven in bijna alle omstandigheden. Trouwens, we raden aan interessante weetjes over de mierenleeuw te lezen.

24 interessante feiten over mieren

 1. Mierenkolonies kunnen erg groot zijn. Hun aantal varieert van tien tot enkele miljoenen individuen.
 2. Er zijn ongeveer 12.000 soorten mieren op onze planeet.
 3. Wist je dat de lengte van de kleinste mieren kleiner is dan 1 mm, terwijl de grootste - 50 mm?
 4. Het feit dat termieten verwant zijn aan mieren is een mythe.
 5. Tiny mieren maken tot 20% van de totale biomassa van de dierenwereld, en overtreffen daarmee de massa van gewervelde wezens.
 6. Een interessant feit is dat de mierenkoningin gemiddeld 30 jaar leeft, maar eenvoudige mieren zijn 10 keer minder.
 7. De beet van mieren zoals "Paraponera clavata" is ongelooflijk pijnlijk, waardoor een persoon gedurende de dag pijn kan ervaren. Deze soort wordt zelfs "bullet mieren" genoemd, omdat de effecten van hun beten vergelijkbaar zijn met kogels.
 8. Het is vreemd dat elke inwoner van de aarde ongeveer 1 miljoen mieren voor zijn rekening neemt. Het is geweldig waar ze passen!
 9. De huidige situatie is dat de grootste kolonie mieren 1 miljard individuen heeft. Ze woont in een gebied van 5.954 km².
 10. Wetenschappers zeggen dat insecten 5000 keer meer lading kunnen tillen dan ze zelf wegen.
 11. Een interessant feit is dat mieren oefenen met het vastleggen van hun familieleden. "Gevangenen" worden gedwongen om te werken ten behoeve van de hele kolonie.
 12. Mieren kunnen snelheden tot 7,6 cm / s bereiken. Voor een persoon komt dit cijfer overeen met 55 km / h.
 13. Voor dassen zijn mieren een echte delicatesse. Om dit te doen, steken ze gewoon hun tong in de mierenhoop en wachten ze op insecten die rondhangen. Daarna hoeven de dassen de 'delicatesse' alleen maar in te slikken.
 14. Vreemd genoeg vangen mieren geluiden op hun voeten en knieën. Ze voelen ze dankzij de trillingen van de grond.
 15. Mieren kunnen dapper de intelligentste insecten op de planeet worden genoemd. Gezien hun miniatuurgrootte bevatten de hersenen van Formic ongeveer 250.000 cellen.
 16. Weet je dat elke kolonie zijn eigen unieke geur heeft?
 17. Het blijkt dat er een aantal soorten mieren zijn die een nomadische levensstijl leiden. In het geval van "verhuizen" naar een nieuwe plaats, verzamelen ze hun larven, maken ze voedselvoorraden klaar en nemen ze de koningin mee op weg.
 18. De rol van de mierenkoningin ligt alleen in het leggen van eieren, maar de verzorging van het nageslacht valt volledig op de schouders van werkende mieren.
 19. Na gebeten te zijn door een mierenbuildog kan een persoon doodgaan. Gelukkig is er vandaag een tegengif voor dit gif.
 20. Een interessant feit is dat mieren, indien nodig, kennis kunnen vergaren op basis van de ervaring van iemand anders. Geen van de insecten is hier niet meer toe in staat.
 21. In de Mexicaanse keuken is er een schotel genaamd "scamoles", bestaande uit verschillende mier-larven.
 22. Verrassend genoeg kunnen sommige soorten mieren zich oriënteren op het magnetisch veld van onze planeet.
 23. Wanneer mieren een "afgrond" of een beekje moeten oversteken, kunnen ze "levende bruggen" creëren vanuit hun eigen lichaam.
 24. Insecten hebben geleerd levende organismen te cultiveren om aan hun eigen behoeften te voldoen.

Bekijk de video: Extra upload # 1 - 10 mieren weetjes (December 2019).

Loading...