Interessante feiten over Alexander Nevsky

Interessante feiten over Alexander Nevsky zal je vertellen over het leven en de overwinningen van de grote commandant. Biografen merken op dat Alexander een grote invloed had op de ontwikkeling van Rusland en de geschiedenis inging als een van zijn hoofdpersonen.

Alexander Nevsky is niet alleen bekend om zijn legendarische overwinningen, maar ook om zijn positieve menselijke kwaliteiten. Wij nodigen u uit om vertrouwd te raken met de meest interessante feiten uit het leven van Alexander Nevsky.

23 interessante feiten over Alexander Nevsky

 1. Wist je dat zijn vader Alexander Nevsky opdroeg aan strijders toen de jongen nog maar 4 jaar oud was?
 2. De toekomstige commandant had 9 broers en zussen, van wie er velen stierven in de vroege kinderjaren.
 3. Toen Alexander amper 9 jaar oud was, verliet zijn vader hem en zijn broer om Novgorod te leiden, omdat hij gedwongen werd te gaan kamperen. Al snel moesten de jongens en jonge prinsen Novgorod verlaten in een haast, uit vrees voor de opstand van omwonenden.
 4. Later vestigde Alexander Nevsky zich nog steeds op de Novgorod-troon en bleef zijn enige heerser, na de dood van zijn broer.
 5. Een interessant feit is dat "Nevsky" Alexander begon te worden genoemd nadat hij een schitterende overwinning behaalde op de ridders van de Livonian Orde. Vanwege het feit dat de strijd plaatsvond in de buurt van de Neva, kreeg de prins zo'n bijnaam.
 6. De stamvader van Alexander Nevsky was Rurik zelf.
 7. Nevsky werd voor het eerst vader op 19-jarige leeftijd.
 8. Er is een geval waarin trotse Novgorodianen besloten Alexander Nevsky uit de stad te zetten, reden waarom hij naar Pereslavl moest gaan. Toen het Zweedse leger echter Novgorod naderde, vroegen de inwoners de prins terug te keren.
 9. 2 jaar na de legendarische Slag om de Neva won Alexander op zijn minst een grote overwinning op Lake Peipsi, beter bekend als de Ice Battle.
 10. Tijdens zijn leven regeerde Alexander Novgorod en Vladimir en was hij ook een Valki-prins van Kiev.
 11. Zeer weinig mensen weten dat Alexander Nevsky tijdens zijn leven geen enkele nederlaag heeft geleden.
 12. Toen Kievan Rus onder het juk van de Mongoolse Tataren was, ging Alexander vier keer naar de Horde Khans, in een poging om vrede en orde langs diplomatieke weg te bereiken.
 13. Alexander Nevsky had vier zonen en één dochter.
 14. Dankzij de inspanningen van de prins mochten de Mongoolse heersers diensten houden in orthodoxe kerken, zelfs op hun grondgebied.
 15. Een interessant feit is dat de paus meer dan eens ambassadeurs naar Alexander Nevsky stuurde, en hem uitnodigde om het katholicisme aan te nemen. De commandant weigerde echter telkens dergelijke voorstellen.
 16. Sommige documenten van die tijd zeiden dat veel jongens buitengewoon ongelukkig waren dat Alexander Nevski ging onderhandelen met de Mongool-Tataarse Khans.
 17. Veel details over Alexander zijn tot ons gekomen vanuit The Life, een manuscript geschreven na de dood van Nevsky.
 18. Misschien ben je verrast, maar Alexander werd officieel de adoptieve zoon van Batu.
 19. Aan de vooravond van de dood werd Nevsky een monnik die zijn naam aannam - Alexy.
 20. Aanvankelijk werd de prins begraven in het kerstklooster in Vladimir. Maar bijna 500 jaar later, op bevel van Peter I, werd de commandant herbegraven in het Sint-Petersburg-Alexander Nevski-klooster in Sint-Petersburg.
 21. In de loop van de tijd werd Alexander Nevsky tot de heiligen van de Russisch-orthodoxe kerk gerekend.
 22. De figuur van Alexander Nevsky is te zien op het monument "Het Millennium van Rusland" in Veliky Novgorod.
 23. Veel Russische straten, lanen, parken en pleinen, samen met treinen en schepen, zijn vernoemd naar Nevsky.

Bekijk de video: АЛЕКСАНДР НЕВСКИЙ И ЕСТЬ ХАН БАТЫЙ. Почему Не Было Татарского Ига? (December 2019).

Loading...