Interessante feiten over Viktor Astafyev

Interessante feiten over Viktor Astafyev - Dit is een geweldige kans om meer te leren over Sovjet- en Russische literatuur. De belangrijkste literaire richting van de schrijver Astafieva was militair proza.

In zijn werk, meestal gedomineerd door verhalen en verhalen, gevuld met diepe betekenis.

Dus, voor je de meest interessante feiten over Astafyev.

15 interessante feiten over Astafyev

 1. Kort na de geboorte van Viktor Astafyev werd zijn vader gevangen gezet voor "sabotage. Later, toen de moeder van de toekomstige schrijver een ontmoeting met haar echtgenoot ging, kwam de boot waarin zij reed ten val waardoor de vrouw zonk.
 2. Na zijn vrijlating werd Astafyev Sr. opgenomen in het ziekenhuis. Zijn nieuwe echtgenoot was niet betrokken bij het opvoeden van Victor, waardoor hij naar een weeshuis werd gestuurd.
 3. Na zijn afstuderen aan de fabrieksschool, begon Viktor Astafiev op het station te werken als een treinmaker. Al snel ging hij naar het front, waar hij ernstig gewond en verwond werd. Hij ontving de Orde van de Rode Ster en 3 medailles.
 4. Een interessant feit is dat Astafyev ondanks zijn militaire prestaties werd gedemobiliseerd in de rang van "privé", waarna hij naar de Oeral ging.
 5. In de Oeral slaagde Victor erin om te werken als monteur, leraar, winkelier, officier van de dienst en ongeschoolde arbeider.
 6. Op 27-jarige leeftijd publiceerde Viktor Astafyev zijn eerste verhaal, waarna zijn werken steeds vaker werden gedrukt.
 7. Wist u dat Astafiev in 1958 lid werd van de Unie van Schrijvers van de USSR?
 8. Op 65-jarige leeftijd werd Viktor Petrovich gekozen tot plaatsvervanger van de USSR. Dit gebeurde in 1989, maar na een paar jaar besloot de schrijver om de politiek te verlaten.
 9. Niet ver van de snelweg die van Krasnojarsk naar Divnogorsk leidt, staat een uniek monument voor Viktor Astafyev. Het is een enorme steur die het visnet scheurt. Het monument is gemaakt op basis van een van de beroemdste verhalen van de schrijver - "Tsar Fish".
 10. Het is merkwaardig dat de Russische tanker is vernoemd naar Astafyev.
 11. Een interessant feit is dat aan het einde van de vorige eeuw de jeugdige voetbalclub Oktyabrsky van Krasnoyarsk een toernooi oprichtte dat bekend werd als het Astafyev Cup Football.
 12. Victor Astafiev leefde met zijn vrouw Maria 57 lange jaren. In dit huwelijk hadden ze een jongen en twee meisjes, van wie er een stierf in de kindertijd.
 13. In de loop van zijn leven zijn meer dan honderd werken uit de pen van Astafyev verschenen, die in vele talen zijn vertaald.
 14. In Novosibirsk heet een bibliotheek. V.P. Astafieva.
 15. In 2001 had Viktor Petrovich 2 ernstige slagen, waardoor hij dringend in het buitenland moest worden behandeld. Toen de vrienden van de schrijver zich tot de ambtenaren wendden voor hulp, weigerden ze om hulp te bieden. Omdat de patiënt geen geld voor behandeling had, ging hij van de afdeling naar zijn huis, waar hij weldra stierf.

Bekijk de video: Nu vindt Viktor het toch wel erg interessant. vtwonen. seizoen 3 (December 2019).

Loading...