Interessante feiten over Konstantin Simonov

Interessante feiten over Konstantin Simonov - dit is een kans om meer te weten te komen over de realiteit van de Sovjetperiode van de Russische literatuur. Voor zijn schrijfactiviteit won Konstantin Mikhailovich vele prestigieuze onderscheidingen en prijzen.

Bovendien maakte hij een uitstekende militaire carrière, oplopend tot de kolonel van het Sovjetleger. Hieronder beschouwen we de meest interessante feiten uit het leven van Simonov.

13 interessante feiten over Konstantin Simonov

 1. In de loop van zijn biografie ontving Simonov 6 Stalin-prijzen en één Lenin-prijs.
 2. De schrijver slaagde erin om deel te nemen aan de veldslagen op Khalkhin Gol (1939) en ook alle verschrikkingen van de Grote Patriottische Oorlog (1941-1945) doorstaan.
 3. Een interessant feit is dat Konstantin Simonov gedurende meerdere jaren werkzaam was als plaatsvervangend secretaris van de Unie van Schrijvers van de USSR.
 4. In zijn jeugd werkte de toekomstige schrijver als een draaier in de fabrieken van Saratov en Moskou.
 5. De eerste gedichten van de 21-jarige Konstantin Simonov werden gepubliceerd in de edities Young Guard en October.
 6. Omdat het werk van Simonov doordrenkt is met de ideeën van het socialisme en het communisme, heeft hij nooit problemen gehad met de autoriteiten van de USSR.
 7. Wist je dat de schrijver in 1949 een toespraak hield over de radio-lucht gewijd aan de 150ste verjaardag van de geboorte van Alexander Poesjkin?
 8. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werkte Konstantin Simonov als militair journalist, waardoor hij verschillende hotspots kon bezoeken.
 9. Een interessant feit is dat Simonov bij zijn geboorte de naam "Cyril" kreeg, maar later besloot deze te veranderen in "Constantijn".
 10. Simonov respecteerde kameraad Stalin en zijn hervormingen met groot respect. Het gevolg was dat Nikita Chroesjtsjov Konstantin Michailovitsj aan de macht kwam met ernstige moeilijkheden. Als gevolg daarvan beval de secretaris-generaal de schrijver te sturen naar ballingschap in Tasjkent.
 11. Het is merkwaardig dat Simonov merkbaar is ingegraven. Het was moeilijk voor hem om de letters "p" en "l" uit te spreken.
 12. Konstantin Simonov schreef veel scripts voor Sovjetfilms.
 13. Simonov nam deel aan de campagne tegen de 'rootless cosmopolitans', waaronder Mikhail Zoshchenko, Anna Akhmatova, Boris Pasternak, Alexander Solzhenitsyn en Andrei Sacharova.

Bekijk de video: Alexander Misharin on the Mirror Tarkovski (December 2019).

Loading...